Türk işadamlarına vize engeli mercek altına alınacak

Avrupa Parlamentosu (AP) Milletvekili Axel Voss, Türk işadamlarına Avrupa'da çıkarılan vize engelini inceleyeceğini söyledi.

Sinerji Köln İşadamları ve Girişimciler Derneği'ni (SYNKO) ziyaret eden Voss, işadamlarından vize ile ilgili şikayetlerini yazılı olarak tekrar ulaştırmalarını istedi. Voss, konuyu AP içinde araştırıp, nasıl yardımcı olabileceklerine bakacaklarını kaydetti.

Mülteci akınını da hatırlatarak Schengen vizesinde sıkıntılar yaşandığını belirten Voss, işadamlarının işinin dünyayı gezmek olduğunu hatırlattı, onlara zorluk çıkarılmaması gerektiğinin altını çizdi. Voss, "Zorluk çıkaran devlet kendisi kaybeder." dedi.

"AVRUPA'YA MÜLTECİ AKINI TAHMİN ETTİĞİMİZDEN BÜYÜK"

AP Milletvekili Voss, mülteci akınının tahmin ettiklerinin iki katı olarak gerçekleştiğini belirterek, bu duruma kısmen hazırlıksız yakalandıklarını ifade etti.

Yunanistan'daki krizin AB üzerindeki etkisinin sınırlı kalacağını belirten Voss, İspanya, Fransa gibi ülkelerde böyle bir kriz yaşaması durumunda AB'nin bunu kaldıramayacağını kaydetti.

SYNKO Müdürü Tekin Ataç ise Almanya'daki Türk işadamlarının Türkiye'deki siyasi kavgalara girmemesi gerektiğini, burdaki sorunların çözüm yerinin burası olduğunun vurguladı. CİHAN
08 Eylül 2015 13:05
DİĞER HABERLER