"Türk Milli Eğitimi, bilimsel, milli ve manevi bakımdan çöktü"

Büyük Birlik Partisi (BBP) MKYK üyesi ve Kayseri Milletvekili adayı Hüseyin Döngel, AK Parti hükümetleri döneminde sık sık değiştirilen personel yasası ve müfredat içerikleri neticesinde Türk Milli Eğitimi'nin bilimsel açıdan ve milli-manevi bakımdan çöktüğünü söyledi. Döngel, "4+4+4'ün, 66 ay uygulamasının ve değişen sınav sistemleri kayıp nesiller oluşturmuştur." dedi.

BBP'li Hüseyin Döngel, eğitim-öğretimin, devletin tüm bireylere eşit düzeyde sağlamakla yükümlü olduğu en temel görevlerden biri olduğunu anlatarak, şunları kaydetti: "Bu bağlamda devlet, çağdaş bilimsel metotlarla, yüksek ahlaki, manevi ve kültürel değerlere sahip, millete hizmet arzusu ile tutuşan, hak ve hukuka riayet eden, mesleklerinde başarılı, üretken nesiller yetiştirmek durumundadır. Maalesef, uzun yıllar biriken eğitim sorunları AKP döneminde halledilemediği gibi daha da içinden çıkılmaz bir hale getirilmiştir. Eğitim personellerinin özlük hakları iyileştirilmemiş, maaş ve ders ücretleri enflasyonun altında bırakılmış, müfredat içerikleri boşaltılarak Anayasa'da yer alan Türk Milli Eğitimi'nin temel amaçlarına uygun vasıflı nesiller yetiştirmekten uzaklaşılmış, gelişmiş ülkelerin çok gerisinde kalınmıştır. Öğrencisi, velisi, yöneticisi ve personeli ile hiç kimsenin onuru korunamamış kişiliği geliştirilememiş, sürekli değişime tabi tutulan eğitim-öğretim faaliyetleri öğrencinin, velinin, öğretmenlerimizin ve yöneticilerimizin motivasyonu ortadan kaldırmıştır."

Döngel, eğitimde yapılan hataların bedelini yeni nesillerin ödediğini vurgulayarak, "Öğretmen açıkları giderilememiş, sınavlara hazırlık koşulları dershaneleri kapatarak ortadan kaldırılmıştır. Tutmayacağı başından belli olan Fatih Projesi, akıllı tahta projesi başlamadan çöktü. Çünkü gerekli alt yapı hazırlıkları oluşturulmadan bu işler olmaz. 4+4+4 , 66 ay uygulaması, sınav ve müfredat içeriğinde yapılan değişikliklerle kayıp nesiller oluşturulmuştur. Gelinen noktada Milli Eğitimin, eğitim kısmının içeriği boşaltılmış, öğretim kısmı çağdaş eğitim şartlarından yoksun bırakılmıştır. Kısaca bu tezgah ne ahlaklı ne de bilgili nesil yetiştiriyor. Bu sistem kökten değiştirilmeli, modern dünyaya uygun eğitim-öğretim yeniden dizayn edilmelidir. Milli Eğitime ayrılan pay yüzde 6'lardan yüzde 20'lere çıkartılarak hem eğitimin alt yapısı güçlendirilmeli hem de eğitim personelinin maddi sorunları giderilmeli ve motivasyonu yüksek idealist öğretmeler yetiştirilmelidir." diye konuştu.

BBP Milletvekili adayı Döngel, okulların ikili eğitim-öğretim garabetinden kurtarılması, fiziki mekanlar ve eğitimin alt yapısının da acilen güçlendirilmesi gerektiği uyarısında bulunarak, sözlerini şöyle tamamladı: "Eğitim yöneticileri ve öğretmenlerimizin maaşları, ek ödenekleri artırılmalıdır. Bugün eğitim çalışanlarımıza battı dediğimiz Yunanistan'dan, Kıbrıs'tan ve birçok Avrupa ülkesinden çok az ücret ve maaş ödeniyor. Bizim dönemimizde bu eksiklerin tamamı giderilecek, eğitim-öğretim çağdaş dünya koşulları seviyesine çıkartılacak, eğitim ordumuzun ekonomik durumları iyileştirilecek. Eğitim sorunları ve ihtiyaçları tespit edilirken pratikte eğitim-öğretim uygulamalarını yapanlara başvurulacak, yeni yöntem ve uygulamalar devreye sokulacak. Milli eğitim şurasının yapısı değiştirilerek daha fazla katılımcı sağlanarak, sanayici, iş dünyası da dahil edilerek ülke ihtiyaçlarına uygun nesiller yetiştirilecek."
CİHAN
15 Ekim 2015 13:05
DİĞER HABERLER