'Türk okulları, bilim ve teknolojide biz yapamayız anlayışını yıktı'

ANTALYA (CİHAN)- Dokuz Eylül Üniversitesi Buca Eğitim Fakültesi Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanları Eğitimi Biyoloji Ana Eğitimi Dalı Öğretim Üyesi Prof.Dr. İrfan Yılmaz, İzmir'de 33 yıl önce kurulu bir kolejin, bugün bilim olimpiyatlarında dünyaya model olduğunu söyledi. İrfan Yılmaz, Antalya'nın Manavgat ilçesinde Manavgat Girişimci İşadamları Derneği'nin (MAGİAD) Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) toplantı salonunda düzenlediği 'Evrensel İnsani Değer' konulu konferans verdi.

Bugün dünyayı şekillendiren ana gücün bilgi olduğunu belirten Yılmaz, Türkiye'nin de bilimsel gelişmeleri yakından takip eden bir ülke haline geldiğini, bunun da 33 yıl önce İzmir'de açılan özel bir kolejin rol model olmasına borçlu olduğunu kaydetti. Yılmaz, "Türk okulları sayesinde biz yapamayız, bizde bu kapasite yok, en iyisini başkaları yapar önyargısı yıkıldı." dedi.

Dünyanın 168 ülkesinde açılan Türk okullarının aynı zamanda Türkçe'nin dünyada konuşma ağının yaygınlaşmasına öncü olduğunu belirten Yılmaz, "Bu okullara sayesinde dünya çapında elde edilen başarılarla 'Biz bilimde, teknolojide bu gelişmeyi yapamayız, yaparsa Avrupalılar yapar' anlayışı kırıldı. Bu okullar sayesinde dünya Türkiye'yi tanıdı. Bilim olimpiyatlarında çok sayıda aldıkları altın madalyalarla ülkemizi dünyaya tanıttı. Bugün Romanya'daki bir Türk okulu beyin ameliyatlarıyla ilgili önemli buluşa imza attı. Geleceğin sevgi ve barış dünyasını da bu okullar kuracaktır. Türk okulları 'biz yapamayız' algısını yıkmıştır." diye konuştu.

Konferans sonunda Yılmaz'a, MAGİAD Yönetim Kurulu üyesi Bahattin Arslan plaket takdim etti. CİHAN
28 Şubat 2015 12:56
DİĞER HABERLER