Türk okullarına dünya devinden destek

Romanya’daki Türk kolejinin düzenlediği bilişim olimpiyatlarına partner olan IBM, projeler üzerinde beyin fırtınası yapıyor.

Romanya'da Lumina Eğitim Kurumlarının ev sahipliğinde gerçekleşen İnfomatrix dünya finallerine, bu yıl rekor sayıda proje katılıyor. 41 ülkeden 500 öğrenci, 285 adet projeyle, uluslararası jüri önünde madalya arayacak.

‘AKILLI TİŞÖRT' PROJESİ

Projeler arasında, insani kabiliyetleri robotlara aktaran projeler dikkat çekiyor. Bunlar arasında, ormanda yaralı hayvanları kurtaran robot, afetlerde üç boyutlu tarama yaparak cankurtaran görevi yapan robot ‘image mapping' ve vücut fonksiyonlarını cep telefonuna rapor eden akıllı tişört bulunuyor. Yüzlerce öğrencinin katıldığı finallerin açılışına Romen devlet makamları ve büyükelçilikler ilgi gösteriyor. 

OLİMPİYATLARA ÜST DÜZEY DESTEK

Dünyaca ünlü IBM şirketi, yarışmaya partner oldu. IBM yetkilileri, üç gün boyunca öğrencileri kabul ederek projelerine ilişkin değerlendirmede bulunacak. Ayrıca, robot kategorisine katılan öğretmenlerle de çalıştay yapılacak. Antivirüs şirketi Avira ise birinci olanlara 500'er euro ödülle, İstyle firması da ilk sırayı alanlara İpad mini ile ödüllendirerek İnfomatrix yarışmasına destek oluyor. (Özgür Düşünce)

29 Mayıs 2016 07:43
DİĞER HABERLER