Türk Sağlık-Sen: Ayvacık Devlet Hastanesi'nde keyfi uygulamalar son bulsun

Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şubesi, Ayvacık Devlet Hastanesi'nde keyfi uygulamalar yaşandığını iddia ederek, bunların son bulmasını istedi. Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şube Başkanı Turan Çavdar imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, Çanakkale Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Ayvacık Devlet Hastanesi'nde, yöneticilerin keyfi uygulamaları yüzünden huzursuzluğun had safhaya geldiğini belirtildi.

Hastane yöneticilerinin asli görevinini, personelin huzurlu ve güvenli ortamlarda çalışmasını sağlamak olduğunu ifade eden Şube Başaknı Çavdar, "Ancak Ayvacık Devlet Hastanesi için durum öyle değildir. Yönetimin uyguladığı usulsüz ve personeli sindirmeye yönelik işlem ve uygulamalar, hastane personelinin çalışmasını olumsuz yönde etkilemektedir. Vatandaşların her türlü fiili ve sözlü saldırılarına maruz kalan sağlık çalışanlarına, bir de yönetimin gereksiz uygulamaları eklendiğinde bu dayanılmaz bir hal almaktadır. Hastanede çalışan sağlık personelinin çoğunun maaş ve döner sermaye ödemelerinde, aylardır yanlış ve eksik ödemeler yapılmaktadır. Ayrıca hastane mali ve idari işler müdürünün, yetki ve sorumluluğunda olmayan işlerde imzasının bulunması, tespit ettiğimiz olaylardan bazılarıdır." şeklinde konuştu.

Personele mobing uygulandığını da savunan Çavdar, şunları kaydetti: "İdari mali işler müdürünün, ASKOM kararlarına göre uygulanan ebe icap nöbetlerinin özellikli birim üzerinden ödenmesine ilişkin yaptığımız tüm yazı ve sözlü müracaatlara rağmen duyarsız kalması ve ödemelerin yapılmamasındaki ısrarı anlaşılmış değildir. Genel sekreterliğin yazılarına riayet etmeyen müdür, telefonla kurumlardaki yöneticileri arayarak neyi sormaktadır? Personel yetersizliğinin üst seviyede olduğu hastanede fazla mesai saatlerinin yüksek olduğundan yorgun düşen çalışanlar, bir de bu tür yazışmalarla psikolojik olarak yıpratılmaktadır. Disiplin Amirleri Yönetmeliği'ne göre sağlık personelinin amiri olmayan mali ve idari işler müdürü, sürekli olarak personel kartlarını kontrol ve denetlemeye çıkarak, sürekli taciz eden davranışlarda bulunmaktadır. Kendi görev alanına giren işlerde ise gerekli hassasiyeti göstermeyerek, aylarca personelin maaş ve döner sermaye ödemeleri yanlış olduğu halde mutemet hakkında yazılı hiçbir işlem yapılmamıştır. Görev tanımına uymayan bir personele usulsüz olarak mutemetlik görevlendirmesi 15 Ocak 2016 tarihinde yapılmıştır ve yapılan ödeme hataları, üyemiz olan personele yüklenmeye çalışılmaktadır. Bu görev yazısı usulsüz ve yanlıştır, keyfi olarak yapılmıştır. Bir yılı aşkın süredir görev yapan mutemedin alınıp konuya hiç hakim olamayan birisinin getirilmek istenmesi manidardır, yanlıştır ve keyfiyet arz etmektedir. Yapılan mevzuatdışı uygulamalara, Türk Sağlık-Sen Çanakkale Şubesi olarak gereken yasal itirazlarımızı ve hukuki girişimlerimizi genel sekreterlik bünyesinde yapmış bulunmaktayız. Çanakkale Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nin de yapılan yanlışlıklara ivedilikle müdahale ederek, çalışanların mağduriyetinin önüne geçmesini ve keyfi olarak hareket eden yöneticilere çalışma barışının bozulmaması için gereken uyarıları yapmasını istiyoruz." CİHAN
22 Ocak 2016 15:06
DİĞER HABERLER