Türk Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Ahmet Doğruyol, diş hekimliğinde işin mutfağında çalışan diş teknisyenlerinin yaptığı işin, Sağlık Bakanlığı tarafından önemsenmediğini öne sürdü. Kullandıkları kimyevi maddelerin kanserojen etki taşıdığını ve pek çok diş teknisyeninin, silikozis denen kas hastalığı ve astımla mücadele ettiğini söyleyen Doğruyol, "Diş teknisyenleri, diş hekimliğinde mutfakta çalışan işçilerdir. Diş teknisyenlerinin yaptıkları iş Sağlık Bakanlığı yetkilileri tarafından küçümsenmekte, diş laboratuvarlarının havalandırması, teknisyen başına düşen metrekare ve teknolojik gelişmeler konusunda yeterli tedbirleri almayan Sağlık Bakanlığı ve hastane idarecileri, diş teknisyenlerinin yaptıkları işi önemsememekte ve işin kalitesini arttırmak yerine, işin sayısını artırma çabasındadırlar." dedi.
Diş teknisyenlerine, yaptıkları işin riskinden dolayı mutlaka fiili hizmet zammı verilmesi gerektiğini belirten Doğruyol, bakanlığın kendi yayınladığı genelge ve yönetmeliklere uyarak diş labaraturlarının çalışma ortamını iyileştirmesi gerektiğini savundu. Diş hekimliğinde yapılan her protezin mutlaka bir teknisyen tarafından yapıldığını hatırlatan Doğruyol, Sağlık Bakanlığının bazı hastane idarecilerinin talepleriyle teknisyenlerin iş yükünü artıran genelgeler yayınlamaktan bir an önce vazgeçmesi gerektiğini vurguladı.
Diş teknisyenlerinin çok ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabileceklerini belirten Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Doğruyol, "Diş teknisyenlerinin iş sağlığı ve güvenliği normlarında, son güncellemeyle diş protez teknisyenleri meslek sınıfı, 'tehlikeli' sınıfından 'çoktehlikeli' sınıfına alınmıştır. Mesai saatleri 7,5 saate çekilmiştir. Kamuda çalışan teknisyenlerimizin mesaisinin 7,5 saate çekilmesini, kamuda çalışan arkadaşlarımızın 'riskli birim' üzerinden ek ödeme ve 'şua izni' benzeri izin talep ediyoruz." dedi. CİHAN