Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Şerefhan: -"Geçen yıl kasım ayında Güçlü kulüpler, güçlü federasyon sloganı ile göreve geldik. Ondan önceki dönemlerde sloganımız farklı idi. Adımız federasyon, soyadımız rehabilitasy
ANTALYA (A.A) - Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Demirhan Şerefhan, "Geçen yıl kasım ayında Güçlü kulüpler, güçlü federasyon sloganı ile göreve geldik. Ondan önceki dönemlerde sloganımız farklı idi. Adımız federasyon, soyadımız rehabilitasyondu" dedi.
     Şerefhan, Manavgat ilçesinde devam eden BNP Paribas Tekerlekli Sandalye Tenis Dünya Kupasını izledi. AA muhabirine açıklamalarda bulunan Şerefhan, kupada mücadele eden sporcuların mutlu bir şekilde ülkelerine dönmeleri sağlamaya çalıştıklarını, sporcuların ülkelerinde olimpiyat ve paralimpik konusunda oy kullanacak delegeleri etkileyebileceklerini ifade etti.
     Bu yılın en büyük tekerlekli sandalye organizasyonu gerçekleştirdiklerini dile getiren Şerefhan, organizasyondaki en büyük kazançlardan birinin Türk sporcuların ve teknik ekibin tecrübe kazanması olduğunu vurguladı.
     Şerefhan, 2020 olimpiyatları ve paralimpik oyunlarına İstanbulun aday olduğunu hatırlatarak, "Bu organizasyon, bizim için çok önemli. Sadece olimpiyatları yapmakla bitmiyor, paralimpikleri de yapmanız gerekiyor. Paralimpiklerin önemli parçalarından biri de tekerlekli sandalye tenis branşıdır" diye konuştu.
     Gerek Uluslararası Tenis Federasyonu, gerekse engellilerden sorumlu teknik komitelerin Türkiyedeki faaliyetlerden son derece memnun kaldıklarını anlatan Şerefhan, "Geçen yıl kasım ayında Güçlü kulüpler, güçlü federasyon sloganı ile göreve geldik. Ondan önceki dönemlerde sloganımız farklı idi. Adımız federasyon, soyadımız rehabilitasyondu" diye konuştu.
     Şerefhan, rehabilitasyon sürecine de önem verdiklerini belirterek, şöyle devam etti:
     "Dışarıda kaldığımız dönemde gördükki kulüplerin sporcu yetiştirmeleri için maddi bakımdan desteklenmeleri gerekiyor. Normal bir spor branşı olarak bakmamak lazım. Normal bir branşta gençlerimiz, çocuklarımız evlerinden tek başına spor tesisine gidebiliyor ama engelli arkadaşlarımız mimari ve sosyal engellerden dolayı bunu başaramıyor. Bunun için kulüplerimizin çok sıkıntı çektiklerini biliyoruz. Engelli arkadaşları evlerinden teker teker alıp spor alanlarına görüyor, yetiştirmek için çaba sarf ediyor. Maddi imkansızlarla boğuşuyorlar. Bir nebze de olsa kulüplerin sıkıntılarına çare üretebilmek ve onları güçlü kılabilmek, federasyonumuzu çok güçlü kılacaktır."
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
23 Mayıs 2013 15:40
DİĞER HABERLER