Türkiye Karadağ maçı saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak?

Türkiye Karadağ maçı saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak?
Türkiye Karadağ maçı saat kaçta hangi kanalda yayınlanacak? sorusu bugün spor severlerin cevabını en çok merak ettiği sorularından biri oldu. A Milli Takım EURO 2016 öncesi bu akşam Antalya'da Karadağ ile karşı karşıya gelecek. Türkiye ve Karadağ ilk kez karşı karşıya gelecek. İki ekibin ilk 11'leri belli oldu.
İŞTE İLK 11'LER:

Türkiye: Volkan Babacan, Şener, Ahmet Çalık, M.Topal, Caner, Ozan, Oğuzhan, Volkan Şen, H.Çalhanoğlu, Arda, Cenk
Karadağ: Poleksic, Vukcevic, Tomasevic, Vesovic, Mugosa, Beciraj, Kascelan, Stojkovic, Simic, Jovovic, Sofranac

2016 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2016) mücadele edecek A Milli Futbol Takımı, bu akşam hazırlık maçında Karadağ ile karşılaşacak. Antalya Stadyumu'nda saat 20.45'te başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Daniel Siebert yönetecek. Holger Henschel ve Jan Seidel'in yardımcı hakem olarak görev alacağı karşılaşmanın dördüncü hakemi ise FIFA kokartlı hakem Alper Ulusoy olacak. 

MİLLİ TAKIMIMIZ KARADAĞ MAÇINA HAZIR
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yönetimindeki ay yıldızlılar, antrenmanda top kapma ve pas çalışması yaptı. Hazırlık karşılaşması öncesindeki son çalışmada, Hakan Çalhanoğlu’na ayağına aldığı darbe sonrası buz tedavisi uygulandı. Çalhanoğlu, daha sonra tedbir amaçlı antrenmanı yarıda bıraktı. Antrenmana sakatlıkları dolayısıyla Serdar Aziz ile Gökhan Gönül katılmadı. Türkiye Futbol Federasyonu Ali Dürüst ile Fatih Terim bir süre antrenmanı birlikte izledi.

Keyifli olduğu gözlenen ay yıldızlılarda Arda Turan ile Selçuk İnan’ın şakalaşması dikkati çekti. Terim’in futbolcularıyla birebir ilgilendiği antrenmanda, Caner ile Burak hırslı tavırlarıyla dikkati çekti. Antrenmanın ikinci bölümü basına kapalı gerçekleştirildi.

TÜRKİYE KARADAĞ MAÇI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA, HANGİ KANALDA?
A Milli Takımın EURO 2016 öncesi hazırlık karşılaşması kapsamında oynayacağı Türkiye-Karadağ maçı, 29 Mayıs Pazar günü, saat 20:45'te, ATV kanalından canlı izlenebilecek. Bu maçın hakemi Almanya Futbol Federasyonu'ndan Daniel Siebert olurken, yardımcılıklarını Holger Henschel ve Jan Seidel üstlenecek.

FATİH TERİM: KARADAĞ MAÇI, İNGİLTERE MAÇI KADAR ÖNEMLİ
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Avrupa Şampiyonası öncesi en önemli problemin bazı oyuncuların sakatlığı olduğunu belirtti. Karadağ maçının İngiltere maçı kadar önemli olduğunu vurgulayan Terim, şu anda takımda sistem, taktik ve gruptaki rakipler adına sıkıntılarının bulunmadığını söyledi. Tüm kafilenin 2016 Avrupa Şampiyonası’nın provasını Antalya’da yaptığını anlatan Terim, Gökhan Gönül, Serdar Aziz’in sakatlığının yanı sıra Mehmet Topal ile Hakan Balta’nın ufak sıkıntıları olduğunu dile getirdi.

ARDA TURAN’IN MORALİ
Milli takımda Arda’nın sakatlığının bulunmamasının sevindirici olduğuna kaydeden Terim, milli takım kaptanının psikolojisinin de çok iyi durumda olduğunu anlattı. Arda’nın takım kaptanlığının yanı sıra çok önemli bir futbolcu olduğunu ve milli takım için çok şey ifade etiğini dile getiren Terim, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Sizden de rica ediyorum. Fiorentina ve Milan’dan iyi hatırlıyorum, tecrübem var. Buradan Arda’ya giden yazılar, tepkiler, sözler, inanın bana, orada yazılanlar kadar üzmüyordur. Mümkünse orada bizim oyuncumuz var, bunun gururunu yaşayalım ama ona da yaşatalım. Ona bu azabı yaşatmayalım. Arda bir yıldız Barcelona’da uzun zamandır. Barcelona’da olmak başlı başına olay zaten. Bu ülkeyi seven herkesin 11 Temmuz’a kadar bu çocuklarla ilgili her şeyin itici güçlerine önem duymasını istiyorum. Abartın, yanlış yazın demiyorum ama bir oyuncumuz Barcelona’da oynuyor. Ben 6 ay oynamadan bütün maçlarda oynattım. Böyle değerli futbolcularımızı orda bırakmaya çalışalım. Hatta yanlarına da başkalarını yollayalım."

’ARDA SAHİPSİZ DEĞİL’
İspanya basının Arda’yı hak etmediği şekilde yerden yere vurduğunu kaydeden Terim, Türk basının kendi insanına sahip çıkmasını istedi. İspanya basınını eleştiren Terim, "Real Madrid maçında bütün suç Arda’nın mı? Meslektaşıma diyecek bir şey yok ama, İspanya basını yanlış davrandı. Ama onlar da bilmeli ki; Arda sahipsiz değil. Arda hiç oynamasa da ben onu milli takıma alırım" dedi.

KARADAĞ TEKNİK DİREKTÖRÜ: TÜRKİYE İLE OYNAMAK BÜYÜK GURUR!
Türkiye A Milli Futbol Takımı ile Antalya'da hazırlık maçı yapacak Karadağ'ın teknik direktörü Ljubisa Tumbakovic, büyük bir geleneğe sahip bir milli takımla oynamanın kendileri için gurur verici olduğunu söyledi.    

Tumbakovic, Antalya Arena'da düzenlediği basın toplantısında, Türkiye maçının kendileri için çok önemli olduğunu bildirdi. Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'nda mücadele edeceğini hatırlatan Tumbakovic, "Türkiye ile ilk defa karşılaşacağız. Büyük bir geleneğe sahip olan bir milli takımla oynamak bizin için gurur verici. Türkiye, son dönemlerde iyi sonuçlar alan inanılmaz bir takım. Son derece etkili ve kaliteli futbolcuları var. Bizim de çok ciddi eksikliklerimiz bulunuyor. En iyi oyuncularımızdan Stefan Savic, Şampiyonlar Ligi final maçına çıkacak." dedi.      

Oyuncularının hemen hemen hepsinin takımlarının hazırlık kampları kapsamında daha önce Antalya'ya geldiğini anlatan Tumbakovic, kente yapılan yeni stadın çok güzel olduğunu kaydetti.  Karadağ Milli Takımı'nın yeni bir oluşum içerisinde olduğunu vurgulayan Tumbakovic "Ülke olarak küçük olabiliriz ama çok kaliteli futbolcuların çıktığını söyleyebilirim. Bir geçiş dönemindeyiz. Çok genç ve yetenekli oyunculara sahibiz." diye konuştu.    

Öte yandan Karadağ Milli Takımı, Türkiye maçının hazırlıkları kapsamında maçın oynanacağı Antalya Arena'da antrenman yaptı. Teknik direktör Ljubisa Tumbakovic yönetimindeki antrenman, ilk 15 dakikanın ardından basına kapalı gerçekleştirildi. 
29 Mayıs 2016 20:09
DİĞER HABERLER