Türkiye tepetaklak kaosa sürükleniyor

Daha önce Refah, Fazilet ve Saadet partilerinde önemli görevler üstlenen Ömer Vehbi Hatipoğlu isim vermeden Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı yerden yere vurdu. Hatipoğlu, Davutoğlu ile birlikte dört kişinin AKP'den ihraç edilmesini "siyaset hakkının gaspı" diye niteledi.

İlahiyatçı Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nun ağabeyi Ömer Vehbi Hatipoğlu, sosyal medyada isim vermeden Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) hükümetini adeta bombaladı.

Hatipoğlu, AKP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) Ahmet Davutoğlu, Ayhan Sefer Üstün, Selçuk Özdağ ve Abdullah Başçı'yı kesin ihraç talebiyle Disiplin Kurulu'na sevk edilmesinin "siyaset yapma hakkının gaspı" olarak yorumladı.

"SİYASET YAPMA HAKKI KİMSENİN İZNİNE TABİ DEĞİLDİR"

Şahsi Twitter hesabından AKP'yi eleştiren Hatipolu, "Siyaset yapma, siyasi faaliyetlerde bulunma her vatandaşın doğal hakkıdır. İzne tabi olmadığı gibi kimsenin ipoteği altında da değildir." dedi. 

Ömer Vehbi Hatipoğlu daha önce Refah, Fazilet ve Saadet partilerinde üst düzey görevlerde bulunmuştu.

Hatipoğlu, "Bir parti siyaset yapmak isteyen kişiye fırsat ve yer vermiyorsa, o şahsın başka bir partiye katılmasına da saygı duymak zorundadır. Benim partimden olmayan haindir demek lüksüne hiç kimse sahip değildir." ifadelerini kullandı.

HATİPOĞLU: TÜRKİYE TEPETAKLAK BİR KAOSA SÜRÜKLENİYOR

Hatipoğlu yıllardır aktif siyasetin dışında olan ve hiç bir partiye üye olmayan bir düşünce adamı olarak uyarılarda bulunduğunu belirterek, "Türkiye tepetaklak siyasi bir kaosa doğru sürükleniyor. Bu kaostan kurtuluş bölünerek değil, bütünleşerek aşılabilir." değerlendirmesinde bulundu.

ZORUNLU AÇIKLAMA: YANLIŞA YANLIŞ DERİM

Hatipoğlu şahsi Twitter hesabında bugün de "Zorunlu açıklama" başlığı altında şu ifadeleri kullandı: "Dün siyasi gelişmeler ile ilgili attığım tweetler bazı çevrelerce saptırılarak yorumlanmaktadır. 1- Hiçbir partiye üye olmadığım gibi hiçbir yeni oluşum veya parti kurma çalışmasının içinde,yanında değilim
2- Siyaseti bilen biri olarak yanlışa yanlış derim." 

"SİYASET YAPARKEN ONDAN İCAZET ALACAK DEĞİLİM"

Hatipoğlu, isminin kardeşi Nihat Hatipoğlu ile beraber zikredilmesine tepki göstererek, "Nihat Hatipoğlu Türkiye’ye mâl olmuş bir ilahiyatçı ve akademisyendir. Benim gibi düşünmek zorunda değildir. Ben de siyaset yaparken ondan icazet alacak değilim." dedi.

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ'Nİ GASP ETTİLER

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ömer Hatipoğlu'nun kardeşi Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu'nu, 15 Temmuz 2016 darbe teşebbüsünün akabinde Hizmet Hareketi'nden gaspedilen Zirve Üniversitesi'ne (Yeni ismi İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi) rektör olarak tayin etmişti. 


04 Eylül 2019 16:27
DİĞER HABERLER