Türkiye'de elektrik sistemi çöktü

Türkiye'de elektrik sistemi çöktü
Başta İstanbul ve Ankara olmak üzere Türkiye’nin farklı şehirlerinde elektrik kesintileri yaşanıyor.

Türkiye’nin bazı bölgelerinde yaşanan elektrik kesintileri hayatı olumsuz etkiliyor. TEİAŞ, elektrik nakil hatlarında saat 10.36'da yaşanan sorun nedeniyle birçok bölgede elektrik kesintisi meydana geldiğini bildirdi.


Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Bursa, Adana, Bitlis, Çanakkale, Hatay, Denizli, Eskişehir, İzmit, Bilecik, Antalya, Kocaeli ve Türkiye genelinde bazı bölgelerde elektrik kesintileri yaşanıyor.

Marmara bölgesinde, Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Bursa, Kocaeli'nde elektrik kesintisi yaşandığı belirtildi.

TRAKYA DA ELEKTRİKSİZ KALDI

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisinden Trakya Bölgesi de etkilendi. Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli illeri ve ilçelerine elektrik verilemiyor.

İSTANBUL'DA METRO DURDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi elektrik kesintileri nedeniyle metro seferlerinin yapılamadığını duyurdu.

BEYAZ MASA'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Beyaz Masa, Twitter hesabından, enerji kesintisi nedeniyle metro hatlarında seferler yapılamadığını açıkladı. Marmaray, metro, tramvay ve hafif metro çalışmadı. Mega kentte yüz binlerce İstanbullu, araçlardan inip yürüdü.

TEİAŞ: ÜLKE GENELİNDE KESİNTİ VAR

TEİAŞ: Avrupa-Türkiye elektrik hattı bağlantısında kopma nedeniyle ülke genelinde elektrik kesintisi yaşanmaktadır.

ULAŞIM A.Ş: HEPSİ DURDU, SORUN ELEKTRİK KESİNTİSİ

Ulaşım A.Ş. kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İstanbul genelinde, metro, tramvay, füniküler sistemlerin hiç birinde seferler yapılamıyor. Aynı kaynak, sorunun elektrik kesintisinden kaynaklandığını, ne zaman çözüleceği konusunda ise bilgilerinin olmadığını kaydetti.

15 YILDAN BERİ İLK KEZ BÖYLESİ YAŞANIYOR

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri, 15 yıldan beri ilk kez böyle ülke genelinde elektrik kesintisi olduğunu söylediler. Yetkililer, “Otoyol olarak tabir edilen büyük hatlarda sıkıntı var. Kesintinin nedeni araştırılıyor. İlk izlenimler arızanın Ege bölgesi kaynaklı olabileceğini ortaya koyuyor. Arızanın giderilmesi için bütün olanaklar seferber edildi” dediler.

31 Mart 2015 11:05
DİĞER HABERLER