Türkiyeye sığınan Suriyeliler

Türkiyeye sığınan Suriyeliler -Türk Kızılayı Merkez Kadın Kolları Başkanı Nazlı Gülay Kuriş ile beraberindeki heyet, Suriyelilerin barındığı Kilisteki konteyner kenti ziyaret etti -Kuriş: Sayın Başbakanımızın ne kadar duyarlı old
KİLİS (A.A) - Türk Kızılayı Merkez Kadın Kolları Başkanı Nazlı Gülay Kuriş ile beraberindeki heyet, Suriyelilerin barındığı Kilisteki konteyner kenti ziyaret etti.
     Kuriş ile beraberindekiler, ilk olarak konteyner kentteki kreşi ziyaret ederek Suriyeli çocukların söylediği Türkçe ve Arapça şarkıları dinledi, çocuklara oyuncak dağıttı. Kuriş ve beraberindekiler, daha sonra konteyner kentteki market, sağlık olacağı ve sosyal tesisleri gezdi, Suriyelilerle sohbet etti.
     Ziyarete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kuriş, Kızılay Kadın Kolları olarak 1.5 yıl önce Suriyeli sığınmacılara yardım getirdiklerini anımsattı.
     Bu kez de Suriyeli misafirlerimizin sayısının artmasından dolayı birtakım ihtiyaçları karşılamak amacıyla Kızılay Kadın Kolları olarak psiko-sosyal yardım ve destek getirmek amacıyla buradayız. Kendileriyle hem kaynaşmak hem ihtiyaçları görmek hem de birebir duygularını almak adına buradayız diyen Kuriş, iki tır yardım getirdiklerini söyledi.
     Dün Nizip kampında olduklarını, yarın da Allah izin verirse Hatay kampına gideceklerini bildiren Kuriş, Sayın Başbakanımızın ne kadar duyarlı olduğunu ve misafirlerimizi ağırlamada çok büyük çaba sarf ettiğini bildiğimiz için elimizden geldiğince Kızılay Kadın Kolları olarak onların ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz dedi.
    
     -Örnek kamp-
    
     Suriyeli öğrencilerin konteyner kentteki 4 farklı okulda eğitim gördüğünü aktaran Kuriş, Okul öncesi bölümde okuyan öğrencilere Türkçe şarkılar öğretilmiş. Bizleri Arapça ve Türkçe şarkılarla karşıladılar. Bizler de elimizden geldiğince onlara hediye vermeye çalıştık. Okulların ve sınıfların temizliği, çocukların çok bakımlı olmaları ve iyi eğitilmeleri bizleri çok duygulandırdı diye konuştu.
     Kilis kampının örnek bir kamp olduğuna işaret eden Kuriş, Suriyeli misafirlerin ülkelerine huzur içinde dönmelerini diledi.
     Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akarın eşi Melek Akar ise konteyner kentte bulunan Suriyeli sığınmacılarla bir arada olmaktan çok memnun olduklarını ifade ederek, Gerçekten bu kadar düzenli ve tertipli bir konteyner kent beklemiyorduk. Tabi ki hepsi zor durumdalar. İnsanların evlerinden, çocuklarından ayrılamaları ve savaş ortamından kaçmaları tabi ki çok zor. Biz ne büyük bir milletiz ki bu insanlara kucak açmışız ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz - Ahmet Ekinci / Ahmet Caner Baysal
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
01 Aralık 2012 17:49
DİĞER HABERLER