Türkmen bölgesi ağır bombandıman altında

Türkmen bölgesi ağır bombandıman altında
Suriye'de Esed güçlerinin Türkmenlerin yaşadığı bölgelere yönelik saldırısı sabahın erken saatlerinden itibaren yeniden başladı. Yayladağı şehir merkezinden de hissedilen bombalı saldırılar her geçen saat artıyor.
Türkmendağı'na yönelik saldırılar bugün saat 06.00 sıralarında havanın aydınlanmaya başlamasıyla birlikte arttı. Türkmenleri barındıran Yamadı kampı ise yoğun saldırıların ardından boşaltılmaya başlandı. Türkmenler sınıra yakın Yamadı kampından Arfalı çiftliğine doğru yöneldi. Bayır-Bucak Türkmenleri'nin yaşadığı bu bölgede iki saatten fazla bir süredir top ve ağır makineli tüfek sesleri yükseliyor. Ruslara ait Lazkiye'de bulunan gemiden de Esed güçlerine destek veriliyor. 

Yayladağı ilçe merkezinden de duyulan bombalama sesleri burada yaşayanları da endişelendiriyor. Bu arada, AFAD ve Kızılay ekipleri de son üç gündür şiddetli bombardımanlara karşı mücadele veren Türkmenlerin sınıra yakın yerlere gelme ihtimaline karşı hazırlıklarını sürdürüyor. Güveçci kampına bine yakın çadır kurulması için hazırlık yapılıyor.

CİHAN
27 Kasım 2015 09:49
DİĞER HABERLER