TÜSİAD Başkanı'ndan çarpıcı 'Özgür Basın' vurgusu

TÜSİAD Başkanı'ndan çarpıcı 'Özgür Basın' vurgusu
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, özgür basın olmadan, demokratik standartlardan, haber alma özgürlüğünden bahsetmemin zor olduğunu söyledi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştiren Girişim ve İş Dünyası Zirvesi'nin 19'uncusu Çanakkale'de yapılıyor. Dün başlayan zirve bugün devam etti. Zirveye Çanakkale Valisi Hamza Erkal, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, ÇASİAD Başkanı Erdal Akarsu, GÜNMARSİFED Başkanı İsa Tamer Çelik, TÜRKONFED Başkanı Tarkan Kadooğlu ve işadamları katıldı.

Burada konuşan TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, yeni kurulan hükümetten beklentilerini aktararak, basının özgürlüğüne değindi. Cansen Başaran Symes, "Biliyorsunuz bu hafta hükümet, ardından da hükümet programı açıklandı. Önümüzdeki 4 yılın sonunda nasıl bir Türkiye hayal ediyoruz için düşünmenin zamanı. Demokratik standartlar ve özgürlükler açısından kapsayıcı büyüme ve yatırım ortamı açısından kalkınmanın başlıkları içerisinde beklentilerimizi seçimlerden önce, seçimlerin arkasından ve hükümet görevlendirildikten sonra programı hazırlarken defalarca paylaştık. Ve açıkçası bunları programda yazılmış olarak görmekten de TÜSİAD olarak son derece mutluyuz. Yalnız güncele ilişkin bir tespit yapmak durumundayım. Özgür basın olmadan, demokratik standartlardan, haber alma özgürlüğünden bahsetmemiz çok zor. Özgürlükler ve demokrasi alanında ilerleyeceğimiz önemli bir yol var." diye konuştu.

"Önümüzdeki günlerde değerli aksiyonları birlikte bekliyoruz" diye konuşan Cansen Başaran Symes, "Şimdi hızla hiç vakit kaybetmeden tüm tarafların, etkili bir işbirliği içinde doğru önceliklendirme yaparak reform bekleyen tüm alanlarda, başarıyı daha çok paylaşacak bir çalışma dönemine ihtiyacımız var. Dolayısı ile artık konuşma değil, yazma değil, aksiyon dönemi gündemimizde. Hep birlikte hayal ettiğimiz rekabet gücü yüksek, Türkiye'ye en kısa zamanda ulaşmak için biz iş dünyasının bağımsız ve gönüllü kuruluşları olarak bölgelerimizin, sektörlerimizin ülkemizin gelişimi için her fırsatta hiç çekinmeden görüşlerimizi paylaşmaya devam etmeliyiz, edeceğiz." şeklinde konuştu.

CİHAN

27 Kasım 2015 14:08
DİĞER HABERLER