TÜSİAD'dan Gençlik Platformu için Antakya'da çalıştay

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Gençlik Platformu için Antakya'da bir çalıştay yaptı. Çalıştaya derneğin yönetim kurulu başkanı Cansen Başaran Symes, yönetim kurulu üyeleri Şükrü Ünlütürk, Esin Güral Argat ve Erol Bilecik de katıldı.
Çalıtşayda 8 ilden, 11 üniversiteden 43 öğrenci yer aldı.

TÜSİAD, kuruluş hazırlıklarını sürdürdüğü Gençlik Platformu çalışmaları kapsamında daha önce İstanbul, Trabzon, Antalya, Ankara ve İzmir'de çalıştaylar tertip ederek toplam 32 ilden, 64 üniversite ve 250 öğrenci ile buluşmuştu.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, etkinlik hakkında şunları kaydetti:

"Tarih boyunca farklı kültür ve farklı inançların bir arada yaşadığı, birçok uygarlığa ev sahipliği yapmış, barış, kardeşlik ve hoşgörü kentinin bu olağanüstü mozaiğinde gençlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyoruz. 2015 – 2016 çalışma programımız kapsamında TÜSİAD olarak ülkemizin geleceğini ilgilendiren kilit konularda sürdürülebilir politikaların üretilmesi açısından gençlerin süreçlere dahil edilmesinin çok önemli olduğuna inanıyoruz. Kuruluş çalışmalarını sürdürdüğümüz Gençlik Platformu da geleceğimizin garantisi gençlere dayalı vizyonumuzdaki kilit noktalardan biri. Çalıştaylarda, gençliğin TÜSİAD'la daha fazla yakınlaşmasını, ülke gündemi ile ilgili karşılıklı görüş alışverişinde bulunmayı istiyor ve gençlikle olan temasımızda nasıl bir yol izlememiz gerektiğini yine onlara sorarak planlıyoruz. TÜSİAD Yönetim Kurulu'nu besleyecek büyük bir fırsat olarak gördüğümüz Gençlik Platformu kuruluş çalıştaylarımızın altıncısını burada Antakya'da, Gaziantep, Kilis, Mersin, Adana, Maraş, Osmaniye ve İskenderun'daki 14 üniversiteden gelen öğrencilerle gerçekleştirdik. Gençlerin kattığı değer ve farklı bakış açılarıyla bizlerin de gençlik vizyonu zenginleşiyor ve bu yöndeki çalışmalarımız hız kazanıyor."

Şükrü Ünlütürk ise şu yorumları yaptı:

"TÜSİAD olarak gençlerle birlikte olmayı içtenlikle önemsiyoruz. Bunun en temel sebeplerinden biri Türkiye nüfusunun yarısının 30 yaş altında olması, dolayısıyla genç demografik yapımızdır. Öte yandan, TÜSİAD geleceğin politikalarına, yönetimine ve yönetim şekillerine düşünce üreten bir kuruluştur; dolayısıyla mutlaka gençlerin bu konulardaki fikirlerini almalıyız. Gelecek onların geleceği olduğuna göre gençleri karar alma süreçlerine dahil etmeli, ne düşündüklerini anlamalıyız. Girişimcilik bu alanda desteklediğimiz en önemli kavramlardan bir tanesi. Özellikle TÜSİAD Bu Gençlikte İŞ Var! yarışması girişimcilik alanında çok temel olarak farkındalık yaratmak üzere gerçekleştirilen ve üniversite gençliğini hedef alan bir projedir. Gençlerle yaptığımız TÜSİAD Gençlik Platformu çalıştayı ile girişimcilik konusuna dikkatlerini çekmeye, bu konuda fikir üretmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Çünkü girişimcilik tüm dünyada hem bugün hem de gelecek için büyük önem taşıyor. Ülkemizde bu konuyu destekleyen pek çok kurum ve kuruluş var. TÜSİAD da bunlardan bir tanesi. Özellikle genç girişimcilere nasıl destek olacağımız konusunda fikir arayışı içindeyiz. Kobilere yatırım yapmak isteyenlere destek olma konusunda farklı projeler yürütüyoruz. Dolayısıyla birinci temel sebebimiz gençlere dokunmak, onları dinlemek, onların görüşlerini almak ve mümkünse görüşlerini karar süreçlerine dahil etmektir. Onlar bizim için çok önemli. İkincisi, gerçekten yüzyılın yetiştirdiği en büyük önder olan Atatürk eğer bu Cumhuriyeti gençlere emanet ettiyse bizim de onları düşünmemiz, anlamamız ve gençlerle birlikte olmamız gerekir."

Esin Güral Argat da şu açıklamalarda bulundu:

"Gençlerle temas etme fırsatı yakaladığımız TÜSİAD Gençlik Platformu kuruluş çalıştayları bizler için son derece besleyici birer fırsat. Geleceğin iş insanları ile şimdiden tanışma imkanı buluyor ve karşılıklı çok şey öğreniyoruz. Ülkemizin en değerli varlığı olduğunu düşündüğüm genç nüfusun bu kadar yakınında durabilmek beni çok mutlu ediyor. Yeni ekonomideki en büyük değer olan insan kaynağıyla direkt temas etmek ve onların ağzından beklentilerini, hayallerini dinlemek ben ve tüm TÜSİAD üyesi arkadaşlarım için heyecan verici bir deneyim."

TÜSİAD Yönetim Kurulu Yedek Üyesi Erol Bilecik de "Türkiye'nin en önemli ihtiyaçlarından biri iyi fikirlere sahip olan ve girişimcilik ekosisteminin yukarı doğru çekilmesini sağlayabilecek gençlerin yetişmesidir. İyi yetişmiş ve iyi fikirlerle donanmış gençler girişimcilik ekosistemini köpürtebilirler. Bu gençlerimizin Türkiye'yi bambaşka ekonomik ölçeğe ve yepyeni bir yüze kavuşturacağına inanıyorum. TÜSİAD'ın Gençlik Platformu Çalıştayları projesini, gençleri toplumun ön sıralarına taşıma potansiyeli açısından çok değerli buluyorum. Bu proje çerçevesinde geleceğin başarılı iş insanları olacağına inandığım gençlerle buluşmaktan dolayı mutluyum." dedi.
CİHAN
05 Şubat 2016 17:45
DİĞER HABERLER