Tutuklanan aym üyesinden açıklama:

Tutuklanan aym üyesinden açıklama:
Tutuklanan AYM üyesi Alparslan Altan: Muhalif oylar nedeniyle hedefim Darbe girişimi sonrası tutuklanan AYM üyesi Alparslan Altan, ‘Cemaat bağlantım yok’ dedi.

Geçen hafta tutuklanan Anayasa Mahkemesi üyesi Alparslan Altan'ın savcılık ifadesi ortaya çıktı. Altan suçlamaları reddetti. 

* 2010 yılının martına kadar Anayasa Mahkemesi raportörü olarak görev yaptım. 2010 yılının mart ayında meslekten ayrılarak Denizcilik Müsteşarlığı Müsteşar yardımcılığı görevine başladım. 

* 3 gün görev yaptıktan sonra, AYM Başkanı Haşim Kılıç’ın önerisiyle Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül seçimiyle Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildim. 4İstanbul’da öğrencilik yıllarımda 2 yıllık bir süre devlet yurdunda kaldım. Bu süre içerisinde şu anda FETÖ-PDY ile bağlantılı olduğunu belirtilen kişiler ile hiç irtibata geçmedim, toplantılarına katılmadım, akrabalarımdan da bu kişilere bağlı yurtlarda kalanlar olmadı. Hiç bir zaman para yardımı yapmadım, bu amaçla benden kimse para talep etmedi. 15 Temmuz akşamı evdeydim, hiç dışarı çıkmadım. Bu darbeye ilişkin olarak bana her hangi bir kimse tarafından görev verilmedi, teklif edilmedi. Yargı imamı olduğu iddia edilen Ahmet Can, Osman Karakuş ve Abdulkadir Aksoy’u tanımıyorum, bu kişilerle de irtibata geçmedim. İlk terim intibak terfisiydi. Anayasa Mahkemesi üyesiyken verdiğimiz kararlar açıktır, kararlardaki görüşlerimiz de kararlar incelendiğinde tespit edilir. Neden hakkımda böyle bir isnat olduğuna ilişkin ise şu şekilde cevap verebilirim; Anayasa Mahkemesi üyesiyken yazdığım karşı oylardan kaynaklanabilir. 

* Görevimi Türkiye’de insan hakları ve anayasa yargısının gelişmesi için yaptım. Herhangi bir örgüt ve terör bağlantıları içerisinde bir ilişkide bulunan bir yapıya sahip değilim. Bu anlamda yaklaşık 16 yıldır Anayasa Mahkemesinde görev yapıyorum.

25 Temmuz 2016 14:41
DİĞER HABERLER