U23 Avrupa Kadınlar Güreş Şampiyonası'nde iki yarı final

U23 Avrupa Ümitler Güreş Şampiyonası Bulgaristan'ın Rusçuk şehrinde kadınlar stil mücadeleleriyle devam ediyor.

Bulgaristan'ın Ruscuk şehrindeki Bulstrad Arena'da bugün mindere çıkan dört Türk güreşçiden ikisi yarı finale yükselirken iki güreşçi altın madalya şansını kaybetti.

48 kiloda Evin Demirhan ilk turu bay geçti. Demirhan, bu kiloda katılımın az olmasından dolayı direkt çeyrek finalde Rusya'dan Milana Dadasheva ile mücadele etti ve ilk devre rakip güreşçinin 1-0 üstünlüğüyle kapandı. İkinci devrede daha atak olan Demirhan, durumu 12-3 yaparak minderden galip ayrıldı. Demirhan, finale kalabilmek için Beyaz Rusya'dan Viyaleta Chyryk ile yarı finalde mücadele edecek.

BUSE TOSUN TUŞLA GİDİYOR

Bugün mindere çıkan 69 kiloda Büyükler Avrupa üçüncüsü Buse Tosun, şampiyonaya adeta fırtına gibi başladı. İlk turda Beyaz Rusya'dan Yauheniya Andreichykava ile mücadele eden Tosun, rakibi karşısında ilk dakikalardan itibaren atak bir güreş sergiledi ve ilk devrenin bitmesine 18 saniye kala rakibini tuş ederek çeyrek finale yükseldi.

Tosun, çeyrek finalde de adeta fırtına gibi güreş yaptı. Romanyalı Catalina Axente karşısında mücadeleye hızlı başlayan Buse Tosun, dakikalar 1.30'u gösterirken rakibini tuş etti. Yarı finale yükselen Buse Tosun, Rus rakibi Tatiana Kolesnikova Morozova oldu.

BEDİHA GÜN'DEN TALİHSİZ YENİLGİ

55 kiloda Bedia Gün, 1. turda Beyaz Rusya'dan Sviatlana Lamashevich ile mücadele etti. Rakibi karşısında baştan sona kadar üstün bir mücadele sergileyen Bediha Gün, bitime 14 saniye kala rakibini 13-2 teknik üstünlükle yenerek çeyrek finale yükseldi.

Gün'ün çeyrek finaldeki rakibi Rus Alexandra Andreeva oldu. Rus güreşçi karşısında mücadeleye etkili başlayan Gün, ilk puanları almasına rağmen ilk devre 4-4 tamamlandı. İkinci yarıda da üstün olan Gün, kendi oyunuyla altta kalarak tuş oldu ve altın şansını kaybetti. Bediha Gün, bronz mücadele yapabilmesi için Rus güreşçinin finale çıkmasını bekleyecek.

60 kiloda Cemile Unudan sıkletinde fazla katılım olmadığı için şampiyonaya direk çeyrek finalden başladı ve bu turda Beyaz Rusya'dan Veranika Ivanova ile karşılaşan Unudan, rakibi karşısında bir varlık gösteremedi ve iki dakika 40 saniyede tuş olarak minderden yenik ayrıldı. Unudan'ın bronz madalya mücadelesi yapabilmesi için Beyaz Rus güreşçinin finale yükselmesi gerekecek.
Cihan CİHAN
31 Mart 2016 11:54
DİĞER HABERLER