UEFA'dan Kosova'ya güzel haber

UEFA'dan Kosova'ya güzel haber
Kosova bir günde iki iyi haber aldı. UEFA Balkan ülkesini resmen tanıdı, FIFA'nın da kabul etmesinin önü açıldı.

UEFA üyesi ülkeler arasına yeni bir ülke daha girdi. Yugoslavya'nın dağılmasının ardından doğan ülkelerden olan ve 2008'de Sırbistan'dan ayrılarak bağımsızlığını ilan eden Kosova, Avrupa Futbol Federasyonları arasına resmen dahil oldu.

UEFA'ya üye federasyonlar arasında gerçekleştirilen oylamada 28'e 24 oy çokluğuyla, Kosova'nın birliğe üye yapılmasına karar verildi. İki oy da geçersiz sayıldı.

Böylece Balkan ülkesinin 2018 Dünya Kupası elemelerine katılmasının önü açıldı. Ancak bunun için öncelikle FIFA'nın da ülkeyi tanıması gerekiyor.

CAS mahkemesinden bugün çıkan bir karar ise UEFA'nın tanıdığı bir ülkeyi FIFA'nın tanımaması durumunda neler olabileceği konusunda ipucu verdi.


Yıldızlar karması olacak

Alınan karar Avrupa'da bir çok ülke takımını etkileyecek. Çünkü ülkelerinin bağımsızlığı bulunmadığı için başka ülkelerin formasını giyen oyuncular, Kosova'nın tanınmasının ardından bu ülkenin formasını giyebilmek için başvuruda bulunacak.

FIFA kuralları gereği daha önceden başka milli takımların formasını giyen oyuncular değişiklik yapamıyor. Ancak Kosova'nın yeni statü kazanması nedeniyle bir çok oyuncuya geçiş hakkı tanınacak.

Daha önce konuyla ilgili açıklamalarda bulunan ve ülkelerinin tanınması durumunda Kosova forması giyeceklerini açıklayan bir çok futbolcunun adresi değişecek ve yıldızlar mevcut takımlarını bırakarak Kosova'ya geçecek.

CAS'tan Cebelitarık yaptırımı

UEFA'nın tandığı ancak FIFA'nın tanımadığı Cebelitarık ile ilgili CAS davası sonuçlandı.  Cebelitarık gol yeme rekoru kırarak EURO 2016 elemelerinde yer almış ve elenmişti.

CAS FIFA'nın Cebelitarık'ı 'üye olarak' tanımak zorunda olduğuna hükmetti. Böylece Avrupa ülkesi için 2018 Dünya Kupası elemelerinin yolu açıldı.

Kaynak: Skorer
03 Mayıs 2016 15:06
DİĞER HABERLER