Uğur Işılak: 'Kadınlar erkeklerin kölesidir' ifadesini kullanmadım

Uğur Işılak: 'Kadınlar erkeklerin kölesidir' ifadesini kullanmadım
AK Parti'den İstanbul Milletvekili olan Uğur Işılak, 'Kadınlar erkeklerin kölesidir.' şeklinde bir açıklaması olup olmadığının sorulması üzerine, "Öyle bir ifade kullanmadım. Her konuşulan ifade bir tarafından cımbızlanarak sunuluyor." dedi.

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. Vekiller için oluşturulan kayıt masalarında sanatçı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Uğur Işılak, kaydını yaptırdı. İlgiyle karşılanan Işılak, milletvekili rozetini taktıktan sonra gazetecilerin koalisyona ilişkin sorularını cevapladı.

Zor bir dönemde Meclise geldiğinin ifade edilmesi üzerine Işılak, "Sıkıntılı bir süreç, hakikaten zor bir dönemde geldik. Bizim Anadolu'da 'Allah zorunu kolay eylesin' diye dua ederler. Biz de o temenni ile girdik Meclise. Türkiye'de koalisyonları yürütmek zor ama ufukta bir koalisyon görünüyor. İnşallah hayırlı bir koalisyon olur. Asıl olan partilerin bekası değil, asıl olan devletimizin, milletimizin, vatanımızın bekasıdır. Partiler bunun için var. Aslı unutmamak lazım. Amaçlarla araçları birbirine karıştırmamak lazım. Amaç Türkiye'nin büyümesi, kalkınması, 2023 hedeflerine hazırlanmasıdır. Araçlar ise bütün partilerdir." diye konuştu.

Koalisyon sorularına ilişkin ise Işılak, "Meselem vatanım, meselem ülkem, meselem milletim diyorsa bu taşın altına bütün partiler elini koymalı ki, ne kadar vatanperver oldukları ortaya çıksın." değerlendirmesinde bulundu. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun her türlü görüşmeye ve konuşmaya açık olduğunu söylediğini aktardı.

"Kadınlar erkeklerin kölesidir." şeklinde bir açıklaması olup olmadığının sorulması üzerine de Işılak, "Öyle bir ifade kullanmadım. Her konuşulan ifade bir tarafından cımbızlanarak sunuluyor. Ben size Karacaoğlan'ın bir şiirini okuyayım, bu şiirle örnek vermiştim, 'Karacaoğlan derki, ela gözlü nazlı dilber, koma beni el yerine, altın kemerin olayım, dola beni el yerine. Hecine gönlüm hecine, yiğide ölüm gecine, al beni zülfün ucuna sallanayım tel yerine. Karacaoğlan der ne olayım, kolunu beline dolayım, istersen kölen olayım, kabul eyle kul yerine.' Burada Karacaoğlan sevgiliye 'istersen köle olayım' derken, 'boynuma zincir vur da pazar pazar dolaştır' demiyor. 'Her şeyimle senin olayım' diyor. 'Kul yerine kabul eyle' derken, biz sadece Allah'a kul oluruz, mecazda 'hayatının bir parçası olarak beni kabul et' demektir. Bu manada kadın ve erkek arasındaki ilişkiyi 'köle' şeklinde tasvir etmişsem bu şekildedir. Ben edebiyatçıyım; mecazı, mizahı, istiareyi, hicvi, taşlamayı bilirim, bunları bilmeyenler maalesef olayları sadece çarptırır. Ben o arkadaşlara biraz mecaz, mizah bilgisi tavsiye ediyorum. Kadına 'köle' denir mi, olacaksa ikisi birbirinin kölesi olur, ikisi birbirine ait olur." şeklinde konuştu

Uğur Işılak, twitter hesabından yazdığı "Bakıyorum da bakkalı, manavı, berberi, kasabı koalisyon hükümetini çoktan kurmuşlar. Siyasetçiler bu işten anlamıyor herhalde.. :)" ifadelerine de açıklık getirdi; sözlerinin çarpıtıldığını savundu. "AK Parti'ye seçim şarkısı Dombra'yı yazdı vekilliği kaptı." iddialarıyla ilgili de Uğur Işılak, kendisinin Türkiye'nin dört bir yanını dolaştığını ve insanları tanıdığını ifade etti. Tecrübeleriyle siyasette halka hizmet etmek istediğini vurguladı. CİHAN
16 Haziran 2015 17:08
DİĞER HABERLER