Uludağ Üniversitesi'nden araştırma projelerine 6 ayda 12 milyon lira kaynak

Bursa Uludağ Üniversitesi (UÜ) Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, üniversite yönetimi olarak son 6 ay içinde araştırma projeleri için 12 milyon TL'lik bir kaynak aktardıklarını belirtti.

Uludağ Üniversitesi'nin 40. kuruluş yıldönümü Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle kutlandı. Prof. Dr. Ulcay, 3. Nesil Üniversite hedefiyle birlikte kalkınma projeleri ve yatırımlara da ciddi kaynaklar ayırdıklarının altını anlatırken, "40 yıllık üniversite tarihinde ilk kez gerçekleşen uygulamalarla birlikte, öğretim üyelerine verilen araştırma desteklerini arttırdık. Son 6 ayda üniversitemizdeki araştırma projeleri için 12 milyon TL'ye yakın mali destek sağladık. Yılda iki kez toplanan Bilimsel Araştırma Projeleri Kurulu'muz artık her ay toplanırken, proje alımlarında zaman sınırlamasını da kaldırdık." dedi.

Türkiye'nin uzay ve savunma sanayisi vizyonu doğrultusunda UÜ'ye Uzay ve Havacılık Fakültesi'ni kazandırmak için yola çıktıklarını anlatan Rektör Ulcay, "Kampüsümüzdeki 900 metrelik uçak pistimizi uzatarak yeniden düzenliyoruz. Pistimiz, üniversitemizde imal edilecek uçakların test alanı olacak. Bir taraftan da hem eğitim uçuşlarına, hem de sivil havacılığa hizmet verecek. Bunun yanı sıra öğrencilerimizin sektör ile iç içe olabilmesi adına kampüsümüzdeki Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'muzu da Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nin içinde yapılacak bir binaya taşıyacağız" şeklinde konuştu.

Ticaret ve Sanayi Odası olarak birçok çalışmada üniversite ile ortak çalışma yaptıklarını belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, özellikle orta ve yüksek gelirli teknolojiye geçişte akademi dünyasına büyük bir ihtiyaç olduğunu kaydetti. Bu yüzden de 3. Nesil Üniversite modelini olmazsa olmaz şeklinde nitelendiren İbrahim Burkay, "Dünyada artık ülkelerin rekabetinden çok kentlerin ve bölgelerin rekabetleri ön plana çıkmaya başladı. Özellikle gelişmiş ekonomilerde kentler o ülkenin, o bölgenin zenginliğini üreten merkezler konumunda. Bursa'ya baktığımızda ise tekstil, otomotiv, makine ve kimya sektörlerini ağırlıklı olarak görüyoruz. Bizim bu alanları önümüzdeki 50 yılda hem Türkiye'nin, hem de dünyanın olmazsa olması olan yeni gelişim alanlarına dönüştürebilmemiz lazım." şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından 40 Yıllık Üniversite konulu bir panel düzenlendi. Panelde UÜ'nün kuruluşu ve gelişimi ile Uludağ Üniversitesi'nin bugünü ve yarını konuları tartışıldı.

CİHAN
30 Aralık 2015 13:48
DİĞER HABERLER