Üniversite öğrencileri, köye kütüphane kurdu

Üniversite öğrencileri, köye kütüphane kurdu -Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kültür Sanat topluluğu tarafından, Büyükgeçit Köyü Okuluna içerisinde bin kitap bulanan kütüphane kuruldu
ERZURUM (A.A) - Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Kültür Sanat Topluluğu tarafından Aşkale ilçesi Büyükgeçit Ortaokulunda kütüphane kuruldu.
     Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, İlahiyat Fakültesi Kültür Sanat Topluluğunun Geleceğe sayfa, okullarımıza kütüphane açıyoruz projesi kapsamında ilk kütüphaneyi, Büyükgeçit Ortaokulunda kurduğu belirtildi.
     Kültür Sanat Topluluğu Başkanı Muhammed Sümer, bu çabalarını yeni kütüphaneler kurarak sürdüreceklerini belirterek, Okula her şey yapabilirsiniz ama okulun kitaplığı yoksa hiç bir şey yapmamış olursunuz sözünü hatırlattı.
     İlk olarak Büyükgeçit köyünde kütüphane oluşturduklarını vurgulayan Sümer, şunları kaydetti:
     Oradaki çocukların bu yaşta en çok kitaba ihtiyaçları vardı. Öğrenciler bizimle birlikte kitapları sınıfa taşıdılar ve birlikte raflara dizdik. Kitaba adeta hasrettiler. Bir yandan çalışıyor, bir yandan da ilgilerini çeken kitapları okumaya çalışıyorlardı. Gözlerindeki parıltı çektiğimiz bütün sıkıntılara değdi. Umuyoruz ki bu kütüphaneden çocuklar en güzel şekilde istifade edecekler.
    
     Muhabir: Ayşe Yıldız
     Yayıncı: Emine Konuk
28 Aralık 2012 14:09
DİĞER HABERLER