Üniversitelerarası Kurul Toplantısı (2)

Üniversitelerarası Kurul Toplantısı (2) -YÖK Başkanı Prof. Dr. Çetinsaya: -"Son dönemde gündemimize Yabancı Dil Sınavı ile ilgili konular gelmiştir. İlk vardığımız sonuçlar gerek sürenin kısaltılması, gerekse sorulardaki zorlukların
MUĞLA (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya, "Son dönemde gündemimize Yabancı Dil Sınavı ile ilgili konular gelmiştir. İlk vardığımız sonuçlar gerek sürenin kısaltılması, gerekse sorulardaki zorlukların haklı eleştiriler olduğunu gösteriyor" dedi.
     Çetinsaya, Bodrum ilçesine bağlı Turgutreis beldesindeki bir otelde düzenlenen Üniversitelerarası Kurul Toplantısında yaptığı konuşmada, kurumsal gelişme çalışmalarının bütün hızıyla ilerlediğini, çağrı merkezlerinin deneme aşamasında olmasına rağmen hızla sonuçlar elde etmeye başladıklarını, 1,5 ay içerisinde 15 bin çağrıya ulaştıklarını söyledi.
     Hizmet kalitesini artırdıklarını belirten Çetinsaya, birkaç gün önce bütün konuların çağrı merkezlerine dahil edilmesi ve üniversiteler arasındaki kurulum ile ilgili meselelerin, soruların çağrı merkezine dahil edilmesi kararı aldıklarını anlattı.
     Elektronik Belge Yönetim Sisteminde de hızlı mesafeler kat ettiklerini dile getiren Çetinsaya, "Yakında bütün üniversiteler hep birlikte elektronik ortamda evrak akış trafiğine başlayacağız. Yükseköğretim Kurumları İnternet Destekli Dil Eğitim Portalı ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu, bizim web tabanlı bir yabancı dil öğretme projemiz. Bir öğrencimiz Türkiyenin herhangi bir yerinden şifresiyle girerek yabancı dilini ilerletebilir" diye konuştu.
     Çetinsaya, başka ülkelerden gelen öğrenciler için YÖKte web sitesi yaptıklarını ve katalog çalışmasına başladıklarını dile getirdi.
     Son dönemde özellikle YDS sınavlarının gündeme geldiğine işaret eden Çetinsaya, şöyle konuştu:
     "Son dönemde gündemimize Yabancı Dil Sınavı ile ilgili konular geldi. Bu konuyu bizzat ben kuruldaki arkadaşlarımla da istişare ediyorum. İlk vardığımız sonuçlar gerek sürenin kısaltılması, gerekse sorulardaki zorlukların haklı eleştirilerin haklı olduğunu gösteriyor. Bu konuya hassasiyetle eğilmemiz gerektiğini düşünüyorum. Çünkü hepimiz bu yollardan geçtik, bu kaynak bizim öğretim üyesi kaynağımızdır."
     Bu konuda üniversitelerarası kurula ortak çalışma yapmayı teklif eden Çetinsaya, "Bir çalışma grubunu faaliyete geçirmek üzereyiz. Sizler de bir çalışma grubu kurabilirseniz iki taraf birlikte zannederim hem meseleyi teşhis eder hem de çözüm yollarını, ne yapmamız gerektiğini bizlere önerir. İmkansızı istememeliyiz. Yabancı dil meselesinde ülkemizin beklentileri doğrultusunda bir politika izlemeliyiz" dedi.
    
     -Akademisyenlerin özlük hakları-
    
     Yükseköğretim camiasının en önemli sorunlarından birinin özlük hakları meselesi olduğuna dikkati çeken Çetinsaya, şunları söyledi:
     "Özlük hakları ile ilgili resmi ve gayri resmi ortamlarda birçok kez görüşlerimi dile getirdim. Sayın Başbakanımızın da bu konuda direktif, konunun önemi ve hassasiyetine yönelik mesajlar vermesi bizleri mutlu etmiştir. Sayın Başbakanımıza buradan şükranlarımı sunuyorum. Bu konuda bizlerin de bir ev ödevi olduğunu düşünüyorum. Gerek üniversitelerarası kurul gerekse YÖK olarak ortak bir çalışma yapmamızı ve tabiri caizse bir beyaz kağıt, rapor hazırlamamızı öneriyorum. Özlük hakları konusundaki temel iyileştirmeleri, temel unsurları ele alacak ve rapor şekline dönüştürebileceğimiz bir belge hazırlamamızı öneriyorum."
     Çetinsaya, hazırlanacak raporun devlet büyükleri ve bütün ilgili kurumlara arz edileceğini belirterek, konuyu dile getiren ve hassasiyet gösterenlere teşekkür etti.
     Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya devlet ve vakıf üniversitelerinden 174 üniversite temsilcisi katılıyor.
     Üniversitelerarası Kurul Toplantısı, çözüm süreci ile ilgili kurul üyeleri ve üniversite temsilcilerinin müzakerelerinin ardından sona erecek.
     (Bitti)
    
     Muhabir: Durmuş Genç - Ali Ballı
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
10 Mayıs 2013 14:30
DİĞER HABERLER