Ünlü akademisyen Tevfik Hacıyev toprağa verildi

Ünlü akademisyen Tevfik Hacıyev toprağa verildi
Doğal gaz zehirlenmesi sonucu dün evinde hayatını kaybeden ünlü Azerbaycanlı akademisyen Tevfik Hacıyev toprağa verildi.

Azerbaycan Milli İlimler Akademisi bünyesinde faaliyet gösteren Nesimi Dil Enstitüsü direktörü görevini yürüten Hacıyev'in ölümü ülkede üzüntü ile karşılandı. Azerbaycan Milli İlimler Akademisi'nde bugün veda töreni düzenlendi. Törene; Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Ali Hasanov'un yanı sıra çok sayıda üst düzey yetkili, akademisyenler, sevenleri ve yakınları katıldı.

Törende söz alan konuşmacılar Türk dünyasının ilim adamı Tevfik Hacıyevin Türk dilinin geliştirilmesine katkısını vurguladı. Hacıyev'in naaşı bugün öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Bakü'deki "Fahri Hiyaban-2" mezarlığında toprağa verildi.

Tevfik Hacıyev, 1 Mayıs 1936 yılında Azerbaycan'ın Cebrayıl ilçesi Soltanlı köyünde doğdu. Azerbaycan Devlet Üniversitesi'nin filoloji bölümünden mezun olan Hacıyev, Azerbaycan Pedegoji Enistitüsü'nde öğretmen olarak görev yaptı. Nesimi Dil Enstitüsü direktörü, Bakü Devlet Üniversitesi Türkoloji Bölüm Başkanı gibi görevlerde bulunan Hacıyev'in kaleme aldığı 34 kitabı ve çok sayıda ilmi makalesi bulunuyor. CİHAN
28 Kasım 2015 14:40
DİĞER HABERLER