Ürgüpe 3 plastik örtülü sera kuruldu

Ürgüpe 3 plastik örtülü sera kuruldu
NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Ürgüpün Sarıhıdır ve Sofular köylerine 3 adet plastik örtülü sera kuruldu.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan Yılmaz, yaptığı açıklamada, il müdürlüğü olarak sebzeciliği geliştirmek ve teşvik etmek amacıyla İl Özel İdaresi destekli 3 adet 240 metrekare alanı kapsayacak plastik örtülü sera kurduklarını belirtti.
     Tesis edilen sera maliyetinin yüzde 30unun çiftçi, kalan yüzde 70inin de İl Özel İdaresi tarafından karşılandığını kaydeden Yılmaz, Kurulumu gerçekleştirilen bu seralar sayesinde, kaliteli, yüksek verimli ve turfanda sebze üretimi sağlanarak, tüketicinin talebi doğrultusunda pazara uygun sebze arzı hedeflenmektedir dedi.
     Ayrıca tesis edilen plastik örtülü seralar sayesinde üreticilerin farklı ürün desenine yönelmelerinin teşvik edileceğini ifade eden Yılmaz Açık alanda yapılan tarımsal ürünlere göre gibi riskler asgari düzeye indirilmiş olacağından çiftçilerimize daha güvenli ve kontrol edilebilir bir yetiştirme ortamı sağlanmış olacaktır diye konuştu.
    
     Muhabir: Murat Asil
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
30 Haziran 2012 12:39
DİĞER HABERLER