Usta öğreticilerin belirleneceği kurada usulsüzlük iddiası

Usta öğreticilerin belirleneceği kurada usulsüzlük iddiası -İlçe Mili Eğitim Müdürlüğünce okullarda görevlendirilecek usta öğreticilerin belirlenmesi için noter huzurunda gerçekleştirilen kurada bazı adaylar usulsüzlük yapıldığı idd
ŞIRNAK (A.A) - Silopi Milli Eğitim Müdürlüğünce, okul öncesinde ek ders karşılığı görevlendirilmek üzere usta öğretici alımı için noter huzurunda yapılan kurada usulsüzlük yapıldığını iddia eden bazı adaylar, Silopi Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
     İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce 27 Eylülde yapılan 2012-2013 Eğitim Öğretim yılında okul öncesinde görevlendirilecek usta öğreticilerin belirlenmesi için Silopi 1. Noterliğince gerçekleştirilen kuraya katılan bazı adaylar, elemelerin usulüne uygun yapılmadığı iddiasında bulunarak Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
     Noter huzurunda yapılan kura çekilişinde masanın üzerinin çantalarla dolu olduğunu ifade eden adaylar, kura çekiminde poşet içerisinden çıkarılan üzerinde isim yazılı kağıtların adaylara gösterilmediği iddiasında bulundu.
     Usulsüzlük yapıldığını savunan Gurbet Tanış, seçilecek usta öğreticilerin noter şartlarına uyulmadan kuraya tabi tutulduğunu iddia ederek, bu konuda dilekçe yazarak başvuru yaptıklarını söyledi.
     Gurbet Aybi ise, kurada adayların isimlerinin kendilerine gösterilmediğini, kura poşetini görmediklerini, büyük bir haksızlığa uğradıklarını ileri sürdü.
     Zümrüt Cin ise, kurada çekilen isimlerin kendilerine gösterilmediğini, noterin de taraflı davrandığını iddiasında bulundu.
     Avukat Hakim Tanış, usta öğreticilerin belirlenmesi için görevlendirmenin hukuki dayanaktan yoksun olarak yapıldığını, hukuki dayanağı olmayan görevlendirmenin ise keyfiyete mahal verdiğini savundu.
     Silopi Milli Eğitim Müdürlüğünce söz konusu görevlendirmelerin daha önce yapıldığını ileri süren Tanış, yapılan itirazlar üzerine görevlendirmenin kura çekimi yöntemi ile tekrar yapıldığını ifade ederek şöyle dedi:
     Ancak kura kura yöntem ve usullerine uygun yapılmadı. Kura çekim yönteminde isimlerin bir torbaya konulduğu iddiası var. Torba bir masanın üzerine konularak etrafı çantalarla çevrilmiştir. Torbadan çekilen isimler herhangi bir şekilde platformun öbür tarafında veya platforma karşı olan kişilere gösterilmemiştir. Orada bulunan hiçbir usta öğretici adayına gösterilmemiştir. Bu da beraberinde şüpheyi getirmiştir. Hukuki ve kanuni olarak yasal dayanaklara aykırı hareket edilmiştir. Yani halkın tabiri ile görevlendirmelerde torpil yapılmıştır. Bunun en güzel örneği de daha önceki görevlendirmelerde atanan insanların isimlerinin kura çekiminde de çıkması ve bu kişilerin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürünün akrabalarının olmasıdır. Usta öğretici olarak görevlendirilmek için başvuruda bulunan 63 kişiden kura ile 31 kişi usta öğretici olarak belirlenmiş, bunlardan 21i tekrar seçilmiş ve aynı soyadını taşıyan 4 kişinin Milli Eğitim Şube Müdürünün akrabası olduğu ileri sürüldü. Gerekli yasal işlemler için başvurumuzu yaptık. İdari olarak Başbakanlık nezdinde Milli Eğitim Bakanlığı, Şırnak Valiliği, Silopi Kaymakamlığı, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne hukuki olarak da Silopi Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk.
    
     Muhabir: Mehmet Demirhan / Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
10 Ekim 2012 17:48
DİĞER HABERLER