Vali Karaloğlundan Hasene Derneğine teşekkür belgesi

Vali Karaloğlundan Hasene Derneğine teşekkür belgesi
VAN (A.A) - Vali Münir Karaloğlu, bayramda Vandaki 3 bin 200 aileye kurban eti dağıtan IGMG Hasene Derneğine teşekkür belgesi verdi.
     Geçen yıl yaşanan depremin ardından Vanda çalışmalarını sürdüren ve Erciş ilçesinde depremzedeler için 49 prefabrike yapı yapan Almanya merkezli IGMG Hasene Derneği, geçen yıl bayramda 10 bin aileye kurban eti ve kuru gıda dağıtımı yapmıştı.
     Bu yıl yine Vana gelen dernek üyeleri, Almanyada vekalet yoluyla alınan kurbanları, Vanda dağıttı. Et ve Balık Kombinasında poşetlenen kurban etleri, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü ekipleri tarafından Van ve Ercişte tespit edilen 3 bin 200 ihtiyaç sahibi aileye dağıtıldı.
     Vali Karaloğlu, kurban dağıtımına öncülük eden Dernek Sorumlusu Ramazan Olmazı makamında kabul ederek, faaliyetlerinden dolayı bir teşekkür belgesi verdi.
     Kentte meydana gelen deprem sonrası İslam Toplumu ve Milli Görüş Teşkilatı ile Hasene Derneğinin sürekli yardımlar yaptığını anımsatan Vali Karaloğlu, emeği geçenlere teşekkür etti.
     Karaloğlu, Önce Ercişte evler yapıldı. Daha sonra et ve gıda paketleri ile kırtasiye yardımları yapıldı. Bu yıl tekrar Kurban Bayramında 3 bin 200 ihtiyaç sahibi aileye toplam 15 bin ton kurban eti dağıtıldı. Bu aileleri ortalama 5 kişi olarak hesaplarsak 16 bin kişi ediyor. Hasene Derneğine bağışta bulunan gurbetçilerimize, vatandaşlarımıza Van halkı adına teşekkür ediyorum. Onlar uzakta da olsalar, kalpleri hep Vanda oldu. Bu zor dönemde Vana, Vanlı depremzedeye yardım etmiş olmaları bizi mutlu etti. Allah hayırlarını kabul etsin diye konuştu.
     Almanyadan Vana gelerek kurban dağıtım organizasyonunu 3 arkadaşıyla yürüten Olmaz da, Türkiyede kurbanlarını 5 ayrı bölgede kestiklerini ifade etti.
     Olmaz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesine bağlı illerimizin kurbanlarını Şanlıurfa kesimhanesinde kestik. En büyük payı da Vana ayırdık. Dağıtımlara Hasene Derneği Türkiye Başkanımız İlyas Bozkurt ve bizler iştirak ettik dedi.
     Açıklamaların ardından Olmaz, Vali Karaloğluna 2011 yılında dünyanın çeşitli bölgelerine yaptıkları yardımların yer aldığı bir bülten sundu. Vali Karaloğlu ise Olmaza teşekkür belgesi verdi.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
30 Ekim 2012 13:28
DİĞER HABERLER