Van Kalesi zirvesindeki tarihi camide bayram

Van Kalesi zirvesindeki tarihi camide bayram namazı
VAN (A.A) - Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Kalesinin zirvesinde bulunan tarihi Süleyman Han caminde vatandaşlar bayram namazını kıldı.
     İl Özel İdaresince 2 yıl önce tuz ve küllerin kullanıldığı özel bir çamur karışımıyla restore edilen tarihi cami, 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde meydana gelen yıkıcı depremlere rağmen ayakta durdu.
     Kalenin kayalıkları üzerine inşa edilen ve kent merkezini kuş bakışı gören camide ramazan ayı boyunca teravih namazlarını kılan vatandaşlar bayram namazını da burada kıldı.
     Vali Münir Karaloğlu, yardımcıları Murat Uzunparmak, Zafer Coşkun ile sabahın erken saatlerinde kalenin zirvesine çıkarak, bayram namazını kılarak, vatandaşlarla bayramlaştı.
     Namaz sonrası Martı-Vangölü Gazeteciler Cemiyeti Sabahattin Yılmaz Sosyal Tesislerinin işletmecisi Zeki Şevli caminin avlusunda yaklaşık 300 kişiye kahvaltı verdi.
     Kahvaltı sonrası gazeteciler açıklama yapan Vali Karaloğlu, ramazan ayı boyunca Vanlı hemşehrileriyle iftar sofralarında buluştuklarını belirterek, bu iftar sofralarını bir gönül sofralarına dönüştürmeye çalıştıklarını söyledi.
     Karaloğlu, Bu gün bayram ve biz vatandaşlarımızla Van Kalesinin zirvesinde bulunan tarihi Süleyman Han Camisinde bayram namazımızı kıldık. Vatandaşlarımızla burada kahvaltımızı yaptık. Süleyman Han Cami 1915 olaylarından sonra hasar gördüğü için kapalıydı. 2010 yılında yaptığımız restorasyonla hizmete açtık. Bu sene ramazan ayı boyunca teravih namazları da kılındı dedi.
    
     Yayıncı: Yahya Öylek
19 Ağustos 2012 10:27
DİĞER HABERLER