Vandaki silahlı saldırıyla ilgili dava

Vandaki silahlı saldırıyla ilgili dava -Erçek beldesindeki muhtarlık seçimiyle başlayan ve 3 kişinin öldürülmesine neden olan olayla ilgili dava, güvenlik gerekçesiyle alındığı Zonguldakta görülmeye devam ediyor (Fotoğraf
ZONGULDAK (A.A) - Vanın merkeze bağlı Erçek beldesinde çıkan silahlı kavgayla ilgili, güvenlik gerekçesiyle Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesine alınan davanın görülmesine devam edildi.
     Ilıkaynak köyünde 26 Aralık 2009da İbrahim Enterili, Aziz ve Eyüp Eskiobanın yaşamını yitirmesi, 3 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırının Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmasında, tutuklu sanıklar Halis Güleryüz, Abdulhekim Yılmaz ile Mustafa, Enver, İkram ve Mehmet Kasım Beyaztaş, Ahmet ve Tahir Atlı, Kasım ve Menduh Kıskançın yanı sıra müştekiler ve avukatları hazır bulundu.
     Mahkeme heyeti, 10 kişinin tutukluluk hallerinin devamına, hakkında yakalama emri çıkartılan Gürgin Atlının nedenleri ortadan kalkmadığından yakalama emrinin devamına ve yerine getirilmesinin beklenmesine, sanığın yakalanmaması halinde yargılamanın sürüncemede kalmaması için sanık hakkındaki davanın tefrikinin (birleştirilmiş olan ceza davalarının, yargılık kararıyla ayrılması) düşünülmesine karar verdi.
     Duruşma 7 Ocak 2013e bırakıldı.
     Bu arada Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü ile jandarma ekipleri adliye önünde herhangi bir olay yaşanmaması için geniş güvenlik önlemi aldı.
    
     -Olay-
    
     Erçek beldesine 10 kilometre uzaktaki 175 haneli ve 1350 nüfuslu Ilıkaynak köyünde yaşayan Eskioba, Atlı ve Kıskanç aileleri arasında 29 Mart 2009da yapılan muhtarlık seçimi sırasında çıkan kavgada, 1 kişi ölmüş, aileler arasında olayın ardından kan davası başlamıştı.
     26 Aralık 2009da ise Vandan köye giden Eskioba ailesinin bulunduğu iki otomobile, köy girişinde uzun namlulu silahlarla ateş açılması sonucu Aziz Eskioba, oğlu Eyüp Eskioba ve İbrahim Enterili hayatını kaybetmişti.
    
     Muhabir: Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
05 Kasım 2012 13:08
DİĞER HABERLER