Ve o polisler konuştu

Ve o polisler konuştu
Diyarbakır'da teröristlerle çatışan ancak ikisini de vuramayan polis “Hareket halinde olduğu için ve üzerime silahı fırlatınca dikkatim dağıldı, vuramadım” dedi.

Önceki gün Türkiye tarihinin en karanlık saldırılarından birisine daha ev sahipliği yaptı. Diyarbakır’ın Sur İlçesindeki Dört Ayaklı Minare önünde basın açıklaması yapan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, teröristlerle polisler arasında çıkan çatışmanın arasında kaldı. Elçi; ensesinden aldığı tek kurşunla yaşamını yitirdi. Çatışma anı Elçi’nin yayında bulunan haber kameramanları tarafından saniye saniye görüntülendi. Görüntülerde; eylemde görevli 4 sivil polis memurunun, kendilerine doğru koşan teröristlere ateş açtığı ancak “vuramadığı” görülüyordu.

O POLİSLER KONUŞTU

Türkiye’nin gündemine oturan olaydaki polislerin ilk ifadeleri ortaya çıktı. Habertürk’ten Ahmet Yukuş’un haberine göre; kimliği gizli tutulan polislerden birisi, “Hareket halinde olduğu için ve üzerime silahı fırlatınca dikkatim dağıldı, vuramadım” dedi. Teröristlerle çatışan bir diğer polis memurunun ise “Hareket halinde olduğu için ve üzerime silahı fırlatınca dikkatim dağıldı, vuramadım” dediği öğrenildi.

Diğer polis memurunun ise “Ateş ettim ancak vurup vurmadığım konusunda emin değilim. Mermilerim bitince, yere düşen arkadaşımın silahını aldım” dediği kaydedildi. Görüntülerde deşifre olan polis memurlarının başka illere tayinlerinin çıkarılacağı öğrenildi.

Teröristlerin kaçma anı...


30 Kasım 2015 09:35
DİĞER HABERLER