Veli Küçük protokolde var, mahkemede yok

Veli Küçük protokolde var, mahkemede yok
Musa Anter’in öldürülmesiyle ilgili Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruşmasına tanık olarak çağrılan emekli Tuğgeneral Veli Küçük katılmadı.
Küçük, geçen hafta Bilecik’te Jandarma Teşkilatı’nın kuruluş yıl dönümü etkinliğinde protokolde görülmüştü. 

Küçük, aynı hafta 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen faili meçhuller davasına ‘adresinde bulunamaması’ gerekçesiyle çağrılamamıştı. 

Bu arada Ergenekon’dan yargılanan Yalçın Küçük duruşmayı izleyici sıralarında oturarak takip etti.

Duruşmaya tutuklu sanık Hamit Yıldırım ve tutuksuz sanık Savaş Gevrekçi ile sanık avukatları, Musa Anter’in oğlu Dicle Anter ve avukatı, müşteki avukatları katıldı. 

Gelen belgelerle ilgili söz alan müşteki avukatı Selim Okçuoğlu, Tuğgeneral Veli Küçük’ün duruşmaya katılmamasını eleştirdi. 

Okçuoğlu, “Bundan birkaç gün önce jandarmanın kuruluş yıl dönümünde protokolde oturuyordu.” dedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen eski MİT Kontrterör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, mahkemeye bir flash bellek içinde belgeler sundu. 

MİT’ten ayrılırken devletin güvenliğini ilgilendirmeyen bazı belgeler aldığını dile getiren Eymür, bu nedenle yargılandığını ve beraat ettiğini söyledi. 

Mahkeme heyeti flash belleği alarak içindeki belgelerin daha sonra incelenmesi için dosyaya koydu. 

Savunma yapan tutuklu sanık Hamit Yıldırım, PKK’nın kendisine iftirada bulunduğunu söyleyerek, “Asıl faili meçhulleri PKK işlemektedir. 

Tuzağa düşürüldüm.” dedi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Hamit Yıldırım’ın tahliye talebini reddederek, tutukluluk halinin devamına karar verdi. 

Ayrıca sanıklar Abdülkadir Aygan ve Hacı Hasan ile ilgili TC kimlik numaraları ve değişen isimlerini de içeren yakalama kararı çıkarılmasına, 

Sanık Mahmut Yıldırım (Yeşil) hakkında çıkarılan kırmızı bültenin infazının beklenmesine karar verildi. Duruşma ertelendi. 

21 Haziran 2016 08:20
DİĞER HABERLER