Yabancıdan umudunu kesen otelciler, yerli turist çekmek için birlik oldu

Yabancıdan umudunu kesen otelciler, yerli turist çekmek için birlik oldu
Son zamanlarda çeşitli sebeplerle Türkiye'ye gelen turist sayısının düşmesi, turizmcileri yerli turist çekmek için proje yapmaya zorladı. Denizli'de 10 otel sahibi, "www.termaliyigelir.com" sitesini kurdu. Denizli Turistik Otel ve İşletmecileri Derneği (DENTUROD) bünyesindeki sitede, termal özelliği olan oteller tercih edilerek, kampanyalar çerçevesinde cazibe oluşturulmaya çalışılacak. DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, düzenlediği basın toplantısında sitenin çalışması hakkında bilgi verdi.

Denizli'de derneklerine üye, termal özellikleri olan 10 otelin işbirliği yaparak böyle bir proje hazırladığını ifade eden Şen, "Dikkat ediyorsanız, özellikle kültür turizmi için ülkemizi ziyaret edenlerin neredeyse tamamına yakını, Pamukkale'yi ziyaret etmeden gitmiyor. Biz yerli misafirlerimizin de bu bölgeyi daha iyi tanımasını arzu ediyoruz. Ondan dolayı bir ajansla anlaşarak, 'www.termaliyigelir.com' diye bir site oluşturduk. Bu siteye 10 tane tesisimiz katıldı. Ortaklaşa bir kampanya yürütüyoruz, bu derneğimizin çatısı altında oluyor." dedi.

'TURİZMDE DÜŞÜŞÜ HAZMEDEMEDİK'

2015 yılında turizmde, Türkiye genelinde yüzde 1 civarında düşüş yaşanırken Denizli'de bunun çok daha fazla olduğunu belirten DENTUROD Başkanı Şen, "Antalya'da yüzde 5 civarında bir düşüş yaşanırken Pamukkale Hierapolis örenyeri, yüzde 8 civarında bir düşüş yaşadı. Acenteler bazında ise yüzde 20'ye yakın bir düşüş yaşandı. Biz devamlı iki haneli büyüme rakamlarına alışmış bir il olarak, bunu açıkçası hazmedemedik. Biz kendimizi, ne yapmalıyız diye sorguladık. Bu www.termaliyigelir.com da buradan çıkmıştır. Bundan sonraki dönemde özellikle Hierapolis örenyeri ücretinin düşürülmesi bizim isteğimizdir." dedi.

Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra gelecek olan misafir sayısının azaldığını ifade eden Şen, "Almanya'da şu an itibarıyla gelen rezervasyonların eskisi kadar güçlü olmaması, Avrupa'dan da gelecek misafirlerin sayısının net bir şekilde bizim tarafımızdan öngörülememesine neden oluyor. Hep beraber bizim bu bölgeyi, özellikle iç piyasada tanıtmamız gerekiyor. Termal özelliklerimizi ön plana çıkararak Pamukkale'yi en iyi şekilde tanıtabilirsek, çok ciddi anlamda yerli misafir alabileceğimize inanıyoruz. Diğer projemiz, Arap misafirleri şehrimize çekebilmek için çalışma yapmak." diye konuştu.

'GEKA, SEKTÖR TEMSİLCİLERİNE DANIŞMADAN TURİZM PROJELERİ YAPIYOR'

Denizli, Aydın ve Muğla illerinde faaliyet gösteren Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA)'nı ise turizmcilere danışmadan proje yapmakla suçlayan Gazi Murat Şen, "GEKA'nın, turizmcilerle çok daha iyi istişare içinde olması gerekiyor. Bizimle yapacağı projeleri paylaşması gerekiyor, çünkü bu sektöre emek veren, yaklaşık 20-25 yılını bu sektörde geçiren, bilgili ve deneyimli olan insanların bilgisini almadan yapılan projelerin başarısız olacağına inanıyoruz. Buradan da GEKA'ya çağrıda bulunuyoruz, bundan sonra yapacağı projelerde mutlaka gerek derneğimiz olsun, gerek üye arkadaşlarımız olsun sektörden arkadaşlarımızın fikirleri alınsın, çünkü emekler boşuna gidiyor. Bu bizim, üye olduğumuz Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED)'nda Fethiye, Marmaris, Bodrum, Kuşadası hep beraber konuştuğumuz ortak düşüncedir." dedi.

'TÜRSAB YILDA 50 MİLYON KAZANIYOR, DENİZLİ İÇİN NE YAPIYOR?'

Pamukkale'nin işletmesinin devredildiği Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB)'ne de eleştiriler yöneten Şen, Pamukkale'den her yıl 50 milyon lira kazanan bu birliğin, Denizli için ne yaptığının sorgulanması gerektiğini söyledi. Şen, "Bir pazar günü, soğukta 8 bin 500 kişi teleferiğe biniyor. Biz 8 bin 500 misafiri, Denizli'den Pamukkale'ye götüremiyoruz. TÜRSAB, Denizli için ne yapıyor? Yaklaşık 50 milyon lira civarında gelir elde ediyor, Denizli halkına ne veriyor? Bunu sorgulayın. Pamukkale yeniden Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne devredilmelidir." ifadelerini kullandı. CİHAN
18 Şubat 2016 15:49
DİĞER HABERLER