Yakub Saygılı fezlekelerle ilgili gerçeği ilk kez açıkladı!

Yakub Saygılı fezlekelerle ilgili gerçeği ilk kez açıkladı!
17 Aralık operasyonunun mimarı Bağımsız Milletvekili Adayı Yakub Saygılı, fezlekelerin her sayfasında ıslak imza olduğu için dosyanın tahrif edilemediğini söyledi.

Saygılı, iktidarını korumak için her yöntemi mubah sayan, yalanı, hırsızlığı, rüşveti hak gören bir anlayışla karışı karşıya olunduğunu savundu. İstanbul 2. Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Yakub Saygılı tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden gönderdiği mektupta çarpıcı açıklamalarda bulundu. 17 Aralık operasyonunu yapan İstanbul Mali Şube eski Müdürü Yakub Saygılı Türk toplumunun on yıllardır mevcut durum gibi bir döneme şahit olmadığını belirtti. Saygılı, iktidarını korumak için her yöntemi mubah sayan, yalanı, hırsızlığı, rüşveti hak gören bir anlayışla karışı karşıya olunduğunu savundu.

FEZLEKEDEN SAYFA ÇALAMAMIŞLAR

Bugün Gazetesi'nin haberine göre, 17 Aralık’tan sonra soruşturma yağmuruna tutulan Saygılı 6 defa meslekten ihraç edildi, 9 ihraç dosyası da kurulda. Hakkındaki ihraç soruşturmalarının devam ettiğini belirten Saygılı, “Yağmur gibi idari soruşturmaların bazılarına artık savunma yapmıyorum. Çünkü genelde 17 Aralık fezlekesini nasıl oldu da imzalayabildin, halbuki biz seni görevden almıştık. ‘Dönemin başbakanı yazmadığını biliyoruz ama ne yapalım seni ihraç etmek zorundayız’ gibi cümlelere muhatap oluyorum. TBMM’ye giden fezlekelerin her sayfasında ıslak imza olmasına bozulmuşlar. Bu nedenle fezlekeden sayfa çalamamışlar. 17-25 Aralık soruşturmalarını ve kamuoyunun bilmediği birçok soruşturmayı kapatmayı hiç bir iktidarın gücü yetmeyecektir. Bunun da farkındalar” dedi.

SOYADLARINI DEĞİŞTİRECEKLER

17 Aralık operasyonuyla kendilerini siyasal İslam’ın temsilcileri gören yöneticilerin halkı nasıl aldattıklarının ortaya çıktığını belirten Saygılı şöyle devam etti: “Milletin hakkını çalıp, meydanlarda kul hakkından bahsedenlerin torunları gerçekler ortaya çıktığında utançlarından soyadlarını değiştirecekler.”

AÇIKLANMAYAN DOSYALAR VAR


Bu seçimin iktidarın varlık ve yokluk savaşı olduğunu anlatan Saygılı iktidarın seçimi kaybetmesi halinde henüz kamuoyunun bilmediği birçok yolsuzluğa karışan herkesin yargılanması anlamına geldiğini belirtti.

Saygılı, “Yolsuzluklara karışan herkesin yargılanması ve kesinlikle ömür boyu cezaevinden çıkmayacakları anlamına geliyor. Yurtdışına kaçmanın çözüm olmadığı bir çağda yaşıyoruz. Kesinlikle cezalandırılacaklar” yorumunda bulundu.

FAKİRLİKLE TERBİYE EDİYORLAR

Bilinçli bir şekilde toplumun değerleriyle oynandığını belirten Saygılı, “Toplumu fakir bırakan anlayış, geçim derdindeki insanın demokrasi ve özgürlükleri değil, cebine girecek parayı ve alacağı sosyal yardımı önemseyeceğini biliyor. İnsanları fakirlikle terbiye ediyor” değerlendirmesinde bulundu.

SAVAŞ HUKUKUNDA BİLE YOK


Savaş hukukunda bile olmayan kadın ve çocuklara dokunulmama konusunun dahi ayaklar altına alındığını belirten Saygılı, “Bir zamanlar gözaltında olan insanların ailelerine mağdur oldukları için sosyal yardım yapan anlayıştan, ufacık çocukları kreşten atan anlayışa geldik” dedi.

HIRSIZLIK?ERDEM?SAYILIYOR

Sürecin en ağır bedelini yetişen ve yetişecek olan neslin ödeyeceğine dikkat çeken Saygılı, “Eğitim sistemimiz 13 yılda yapılan sayısız müdahale ile artık hiçbir şeyi öngöremeyen, moral değerlerden yoksun, Hırsızlığın, yolsuzluğun erdem olduğunu zanneden çocuklar yetişiyor”  dedi.

YAŞANANLAR REJİM SORUNU

Her geçen gün hukuku hiçe sayan eylemlerin arttığını belirten Saygılı şunları söyledi:

“Yaşananlar rejim sorunu halini aldı. Bireyin temel özgürlükleri hak olmaktan çıktı. Basın özgürlüğü ayaklar altında. HSYK yürütmenin sopasına dönüştü. Anayasa’yı parçalayacağız diyen vekiller, cadı avları, hakim ve savcıların tutuklanması, banka batırmaya çalışan bir yönetim, yalan söyleme özgürlüğü tanınan havuz medyamız, susturulmaya çalışan muhaliflerimiz var.” Birilerinin taşın altına elini koyması gerektiğini belirten Saygılı, Meclis’teki önceliğinin hukuk güvenliğini sağlama konusunda çalışmalar yapmak olduğunu kaydetti.

PKK'LILARIN TAHLİYESİ ONAYLANMASA NE OLURDU?

Yıllarca terörle mücadele eden insanları terör örgütü olmakla itham edenleri sert bir dille eleştiren Saygılı, “Üç PKK’lı hakkında tahliye kararı verilse ve bir aydır bu uygulanmıyor olsaydı ülke ne hale gelirdi? Cevabını çok iyi biliyorlar. Bizlerin kanun dışına çıkmayacağını, hakkını sanki hukuk varmış gibi hukuk içinde arayacağını, asla şiddete başvurmayacağını biliyor ve bunu suiistimal ediyorlar” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ BÖLGE ADAYI

Yakub Saygılı’nın aday olduğu 2. bölge şu ilçelerden oluşuyor:  Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Beşiktaş, Kağıthane, Beyoğlu, Sarıyer, Esenler, Sultangazi, Eyüp, Şişli, Fatih, Zeytinburnu.

27 Mayıs 2015 08:26
DİĞER HABERLER