Yamaç paraşütü başlangıç kursu sona erdi

Yamaç paraşütü başlangıç kursu sona erdi -Kütahyada 12 gün süren kursa 12 kişi katıldı
KÜTAHYA (A.A) - Türk Hava Kurumu (THK) Antalya Sportif Havacılık Kulübü Derneğince Kütahyada 4üncüsü düzenlenen yamaç paraşütü başlangıç kursu sona erdi.
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Havacılık Kulübünün desteğiyle gerçekleştirilen kursun sona ermesi dolayısıyla tören yapıldı.
     THK Antalya Sportif Havacılık Kulübü Derneği Başkanı Mustafa Ağırcan, törende, eğitimleri kazası tamamladıklarında ve yeni yamaç paraşütü pilotları yetiştirdiklerinde çok mutlu olduklarını söyledi.
     Kursa katılan 12 kişinin, 12 gün süresince Dozer ve Evliya Çelebi tepeleri arasında uçuşlar yaptığını belirten Ağırcan, şöyle konuştu:
     Tüm kursiyer arkadaşlarımız çok başarılı oldu. Eğitimlerini tamamladı ve devamını getireceklerini düşünüyorum. Özellikle iki kadın kursiyerimize teşekkür ederim. Özellikle Kütahyada düzenlediğimiz kurslarda ilk uçan anne olan Ferhan Kılıçı tebrik ederim. Cesaretli ve azimli şekilde eğitimini tamamladı. Önümüzdeki yıllarda yine gelerek yeni kurslar açmak isteriz. Tüm kursiyer arkadaşlarımıza başarılar dilerim.
     Daha sonra, kursiyerlere, Uluslararası Havacılık Federasyonu (FAI) onaylı sertifikaları verildi. Ferhan Kılıçın rozeti, 5 yaşındaki kızı Zeynep Gülendam Kılıça takıldı.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
03 Temmuz 2012 10:49
DİĞER HABERLER