Yan yana öldüler, yan yana defnedildiler

Yan yana öldüler, yan yana defnedildiler
Binlerce kişi Hatice Ezgi Sadet için dün Ümraniye Cemevi’ndeydi. Acılı anne Gülizar Sadet zorlukla ayakta durdu. Tabutu yine kadınlar sırtlandı. Atılan sloganlara aile zaman zaman müdahale etti.
CAMİ VE CEMEVİNDEN KALDIRILAN CENAZELER YAN YANA DEFNEDİLDİ
Polen ve Ezgi iki yakın arkadaştı. Suruç’a birlikte gittiler. Terör saldırısında yan yana öldüler. Dün ikisinin de cenazesi vardı. Son yolculukları için biri cemevinde, diğeri camideydi. Hatice Ezgi Sadet (20) için Ihlamurkuyu’daki Ümraniye Cemevi’nde tören düzenlendi. Polen Ünlü için ise yine Ihlamurkuyu’daki Merkez Camii’nde cenaze namazı kılındı. Polen’i de kendi kızı gibi gördüğünü söyleyen Hatice Ezgi Sadet’in babası Ali Sadet, genç kızın ailesinden gelen teklifi hiç düşünmeden kabul etti. İki yakın arkadaş ailelerin kararıyla Ihlamurkuyu Çırçır mezarlığından yan yana defnedildi.

‘KOBANİLİ ÇOCUKLARA  OYUNCAK, KALEM, KAĞIT DAĞITACAKTI’
Mimar Sinan Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü öğrencisi Hatice Ezgi Sadet ailesinden izin alarak Suruç’a gitmişti. Aynı gün geri dönecekti. Baba Ali Sadet, “İncik boncuk satarak kazandıkları paralarla oyuncak almışlardı. Başka bir şey değil. Kağıt kalem almışlar. Onları oradaki insanlara ulaştırmaya gittiler. Aynı gün döneceklerdi. Ama maalesef olmadı” diye konuştu. Sivaslı Sadet ailesinin en küçük kızları Hatice Ezgi’nin en büyük hayali arkeolog olmaktı. Muğla’da tarihi kazılara katılmış, Suruç dönüşünde yine kazılara katılacaktı.

HUKUKÇU NAZLI’YI KADINLAR TAŞIDI
21 yaşındaki Veysel Özdemir ile 22 yaşındaki Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Nazlı Akyürek’in cenazeleri de Diyarbakır’da yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı törenle toprağa verildi. Cenazelerin toprağa verilmesi sırasında mezarlığa gelmek isteyenler HDP’li gençler tarafından tek tek aranırken, Nazlı’nın tabutunu siyah elbiseler giymiş kadınlar taşıdı. Cenazelerin taşınması sırasında kalabalık grup sık sık Kürtçe ‘şehitler ölmez’, ‘Kanınız yerde kalmayacak’ sloganları attı.

80 BİN KİŞİ UĞURLADI
Cizreli Uğur Özkan da Suruç’taki saldırıda ölenlerden. Memleketi Şırnak’ın Cizre ilçesinde, Murat Yurtgül ve Emrullah Akhamur’un cenazesi de Mardin’in Kızıltepe ilçesinde toprağa verildi. Onbinlerce kişi tarafından karşılanan Özkan’ın cenazesi, Orhan Doğan ve Nusaybin Caddeleri güzergahından geçirilerek, Cizre Asri Mezarlığı’na getirildi. Burada kısa bir konuşma yapan baba Mehmet Özkan, “Benim oğlum bir barış elçisi olarak, Kobani’deki insanlara bir okul açmak için ya da bir hediye götürmek isterken malesef, barbar yamyam çetesinin bombalı saldırısına uğradı. Bugün birlik beraberlik günüdür. Eğer birlik ve beraberlik olmazsa bu vahşi barbar çetesine karşı duramayız” dedi.

KEPENKLER KAPATILDI
Suruç’ta hayatını kaybeden 22 yaşındaki Osman Çiçek ile 23 yaşındaki Kasım Deprem’in cenazeleri Gaziantep Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi sonrası memleketleri Suruç’a getirildi. Tabutları omuzlarda taşınan Çiçek ile Keskin için Suruç İlçe Mezarlığı’nda tören düzenlendi. Türkçe ve Kürtçe sloganların atıldığı cenaze töreninde; yakınları gözyaşına boğuldu. Tören sebebiyle ilçede kepenkler kapatılırken, ölen Osman Çiçek ve Kasım Deprem’in üniversite öğrencisi oldukları öğrenildi.

07.20’DE TOPRAĞA VERİLDİ
32 yaşındaki Koray Çapoğlu da, Trabzon’un Of ilçesi Yanıktaş köyünde toprağa verildi. Marjinal grupların katılımı olabileceği ve olay çıkabileceği endişesi yaşayan aile, cenazeyi sabah saat 07.20 sularında defnetti. Aile fertlerinden Fazlı Çapoğlu, “Koray, yeğenimdi, saf bir çocuktu. Onu kandırdılar, ‘Antalya’ya götüreceğiz’ diyerek alıp Suruç’a götürdüler. Ailesini arayıp, Antalya’da bir düğüne gideceğini söylemiş. Buraya gelip provokatörlük yapmak isteyenlere izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Meydan
23 Temmuz 2015 08:11
DİĞER HABERLER