Yandaş Ahmet Hakan'dan flaş iddia: Ali Babacan partisini kapatıp...

Yandaş Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, bugünkü köşe yazısında Ali Babacan'ın partisini kapatarak AKP'ye dönebileceğini öne sürdü.

Meclis açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile aynı karede poz vererek gündem olan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'la ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atıldı. 

Yandaş Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, Ali Babacan'ın partisini kapatarak AKP'ye katılabileceğini yazdı. Buna örnek olarak ise Memleket Partisi'ni kapatarak CHP'ye dönen Muharrem İnce'yi gösterdi.

ELEŞTİRİLERE TEPKİ GÖSTERMİŞTİ
Babacan, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Meclis açılışında Cumhurbaşkanı Erdoğan'la birlikte verdiği görüntüyle gündem olmuştu. Gelen eleştirilere tepki gösteren Babacan, “Geçtiğimiz günlerde Meclis resepsiyonundan bir kare fotoğraf geldi, ülke gündeminin tam ortasına oturdu. Muhalefet liderlerinin Cumhurbaşkanı’yla birlikte görüntülendiği bir fotoğraf, ana muhalefet medyası tarafından öfkeyle yayıldı. Aman Allah’ım, ne küfürler, ne hakaretler… Akıl alacak gibi değil.” ifadelerini kullanarak şöyle devam etmişti:

“Bizim hareket tarzımızı siz mi belirleyeceksiniz? Nereye gideceğimizi, kimi selamlayacağımızı size mi soracağız kardeşim? Herkes haddini bilecek. Siyaset, nezaket içinde yürütülür. Diyalog başka şeydir, iş birliği başka şey.”

DEVA'DAN YALANLAMA
DEVA Partisi ise iddiayı "İktidarın Ali Babacan’ın dönüşüne ihtiyacı olabilir. Ama Türkiye’nin ihtiyacı, Ali Babacan’ın liderliğindeki DEVA Kadrolarındadır" diyerek yalanladı.

13 Ekim 2025 12:06
DİĞER HABERLER