Yandaş medya bu kez çok fena karıştı

Yandaş medya bu kez çok fena karıştı
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melik Gökçek arasındaki kavganın bir benzeri yandaş medyada yaşandı.

Saray ile Başbakanlık arasında meydana gelen gizli güç kavgasında Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun safında yer alan yandaş medyanın önde gelen isimlerinden Mustafa Karaalioğu ile ekibi, Saray’a yakın isimler tarafından “safra” olarak nitelendirildi.

Saray çevresi, Karaalioğlu ile ekibini “Erdoğansız Türkiye projesinin” destekçileri olarak ilan ederek, yandaş medyanın önde gelen isimleri aleyhine bazı internet siteleri üzerinden yayın yapmaya başladı. Bu amaç doğrultusunda kullanılan internet sitelerinin başında ise “Medyagündem” geliyor. Bugüne kadar AKP muhalifleri aleyhinde yaptığı yayınlar ile gündeme gelen ve birçok davaya konu olan site, son dönemde, yandaş CEO ve yazarları hedef almaya başladı. Özellikle, sitede bir dönem Cumhurbaşkanı Erdoğan’a en yakın gazeteci olarak bilinen Mustafa Karaalioğlu hakkında olumsuz yayınlara ağırlık verilmesi dikkat çekti.

KİRAS’I “BAKAN” ATAMIŞ

İnternet sitesinin, Mustafa Karaailoğlu ve ekibi olarak nitelendirdiği Levent Gültekin, Abdülkadir Selvi, İbrahim Kiras ve Hakan Albayrak’ı, “Erdoğansız Türkiye projesinin yılmaz destekçileri” olarak nitelendirmesi dikkat çekti. Sitede, “Düğmenizi kim bastı” başlığı ile yayınlanan haber yorumda, Karaalioğlu’nun ekibinde yer alan İbrahim Kiras’ın, “Cumhurbaşkanı Erdoğan”ı tehdit ettiği öne sürüldü. Yazıda, İbrahim Kiras’ın Demirören Grubu’nda işe başlaması için bir bakanın aracı olduğuna yönelik iddialara da yer verildi. Yazıda, “Kiras’ı Vatan’a yazar yaptıran bakan kim sorusunun yöneltilmesi” de dikkat çekti. Bunun yanında Mustafa Karaalioğlu, Levent Gültekin, Abdülkadir Selvi, İbrahim Kiras ve Hakan Albayrak hakkında “Demek ki kaderde içimizdeki safranın da atılması varmış” dendi.

“ERDOĞAN KARŞITI OPERASYON” VURGUSU

Mustafa Karaalioğlu ve ekibi ile ilgili yapılan yorum şöyle: “…Erdoğan’a savaşta içimizden çıkan bu ekibin kim olduğunu iyi biliyoruz. Bu ekipte Mustafa Karaalioğlu ve yeminli Erdoğan düşmanı Levent Gültekin gibi isimlerin de yer aldığının gayet iyi farkındayız. Yüzlerinde ‘haktanmış’ gibi görünen maskeleriyle hiç tanınmayacaklarını sanmaları da ayrı bir ilginçlik… Hakan Albayrak, Abdülkadir Selvi ve İbrahim Kiras… Bu üç isim Erdoğan’a karşı ortada organize bir operasyonun işaret fişekleri… Arka planda bu isimleri kimlerin gazladığını da tahmin etmek hiç zor değil… Fitne ateşinin kaynatanların bu kez içimizden çıkmaları daha da düşündürücü… Demek ki kaderde içimizdeki safranın da atılması varmış.”TARAF

29 Mart 2015 11:44
DİĞER HABERLER