Canlı yayında yalan! Hizmet Hareketi..

AKP'ye yakınlığıyla bilinen yandaş yazar Rahim Er, CNN Türk canlı yayınında Hizmet Hareketi ile ilgili açıkça yalan söyledi.

CNN Türk'te yayınlan ve Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye’nin Gündemi programında AKP'nin Yüksek Yargı'daki yapmak istediği değişiklikler konuşuldu.

Programa konuşmacı olarak katılan Türkiye gazetesi yazarı Rahim Er, getirilen bu yargı düzenlemesiyle birlikte Cemaate yakın kimselerin Yargıtay ve Danıştay'dan tasfiye edileceğini söyledi.

Rahim Er konuşmasının devamın ise açıkça yalan söyledi.

Rahim Er, Hizmet Hareketini kastederek "Paralel yapının artık bir terör örgütü olduğu Devlet Güvenlik Mahkemesi tarafından kabul edildi. İlgili mevzuata girmiş oldu. Bundan dolayı makul karşılanmaktadır burada yapılanlar (tasfiyeler)" diye konuştu.

Rahim Er'in söyledikleri gerçeği yansıtmıyor. Zira şuana kadar Hizmet Hareketi hakkında hiçbir mahkemeden "terör örgütü" olduğuna dair bir karar çıkmadı. Aynı zaman Devlet Güvenlik Mahkemesi diye bir mahkeme de yok.

AKP yandaşı olan Rahim Er'in bu sözlerini ne programın moderatörü Didem Yılmaz ne de diğer konuşmacılar düzeltmedi.

CAN DÜNDAR DAVASI'NDAKİ KARAR!

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün, MİT'in kontrolündeki TIR'ların durdurulması olayına ilişkin yapılan haber nedeniyle çıkarıldıkları mahkemenin karar metninde "FETÖ / PDY Silahlı Terör Örgütü" adında bir örgütün varlığına dair kesin bilgi ve hüküm olmadığına dair satırlar yer alması dikkat çekmişti.

Kaynak: Aktifhaber.com

22 Haziran 2016 09:25
DİĞER HABERLER