'Yarbay Yargılanmalı' diyen Kuzu'ya terfi skandalı

'Yarbay Yargılanmalı' diyen Kuzu'ya terfi skandalı
”Yarbay yargılanmalı” diyen Saray Danışmanı Burhan Kuzu’nun yeğeni Sivas’ı karıştırdı.

Şoför olan ancak geçen yıl memur kadrosuyla Sivas Numune Hastanesi'nde çalışmaya başlayan Kuzu’nun yeğeni Ömer Faruk Kuzu, iddiaya göre 2 büyük soruşturma geçirdi. Her 2 soruşturmada da ceza alan Kuzu’nun, memuriyetten atılması gündeme geldi. Ancak iddiaya göre devreye Burhan Kuzu girdi ve yeğen Kuzu terfi ettirilerek Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne transfer edildi. Burhan Kuzu olayı doğruladı ‘’Biraz gevşek davranmış’’ dedi.

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberine göre şehit kardeşinin cenazesinde isyan eden Yarbay Mehmet Alkan için “O Yarbay soruşturulmalıdır” diyerek gündeme gelen Cumhurbaşkanı Danışmanı Burhan Kuzu’nun yeğeni Sivas’ı karıştırdı. Asıl mesleği şoförlük olan ancak 1 yıl önce “memur” kadrosuyla Sivas Numune Hastanesi’ne geçiş yapan Burhan Kuzu’nun yeğeni Ömer Faruk Kuzu, 2 büyük soruşturma geçirdi. Her 2 soruşturmada da cezalar alan Kuzu’nun, memuriyetten atılmasının da gündeme geldiği, ancak atılmak yerine, Burhan Kuzu’nun devreye girmesiyle, adeta terfi ettirilerek Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne transfer edilerek olayın üzerinin kapatıldığı iddia edildi. Burhan Kuzu olayı doğruladı ancak müdahalede bulunmadıklarını savunurken, Sivas Kamu Hastaneleri Sekreterliği de, “Örtbas etmedik, cezasını verdik” dedi.

Yerine babasını çalıştırmış

İddiaya göre, Sivas hastanelerini karıştıran olay şöyle gelişti:

Numune Hastanesi’nde işe başlayan yeğen Kuzu, iddiaya göre diş hekimliği bölümünü  kazandığı gerekçesiyle 100 gün işe gitmedi. Bunu farkeden hastane yönetimi, Kuzu hakkında soruşturma başlattı.  Müfettişlerce yapılan soruşturma sonunda, görevine son verilmesi gereken suçlamalarda bulunulduğu öne sürüldü. Ancak Kuzu’ya sadece kınama cezası verildi.

Bununla da yetinilmedi, Kuzu, Sivas Devlet Hastanesi’ne transfer edildi.  Burada da işe gitmediği ve yerine babasını çalıştırdığı iddiası üzerine yeniden ciddi bir soruşturma geçirdi. Ancak Kuzu’ya yine sadece “kınama cezası” verilerek olay kapatıldı.

Adı skandallara karışan yeğen Kuzu son olarak Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne transfer edilerek adeta terfi ettirildi.

Ceza aldıkça terfi etmiş

Sözcü’nün sorularını yanıtlayan Sivas Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği yetkileri, yeğen Kuzu hakkındaki soruşturmaları doğruladılar. Yetkililer, “Çok ciddi soruşturma geçirdi ve ağır cezalara çarptırıldı. Soruşturma konusu özel olduğu için açıklama yapamayız ancak memuriyetle bağdaşmayan işlerde bulundu, görev ihmali yaptı” dediler.

Kuzu’yu kolladığı öne sürülen Sivas Valisi Alim Barut ise “Konu sağlığı ilgilendiriyor” diyerek açıklama yapmaktan kaçındı.

Burhan Kuzu “Biraz gevşetmiş” dedi

Sözcü’nün sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Burhan Kuzu da, olayı doğruladı ve “Olaydan haberim var. O benim yeğenimin oğlu olur. Acemi olduğu için devlet memurluğunun ne olduğunu tam bilememiş tabi. Bu yüzden biraz gevşek davranmış. Diş hekimliğinde okuduğu için işini biraz ihmal etmiş. Biz de ‘madem öyle, gitsin bari Üniversite’nin Tıp Fakültesi Hastanesi’nde çalışsın, hem okur hem de çalışır, dedik. Şimdi orada” dedi. “Aradım, bilgi aldım” diyen Kuzu, kendisinin bir müdahalesi olmadığını da savundu. Kuzu, “Çok şükür rüşvet yememiş, yolsuzluk yapmamış. Keşke Türkiye’nin bütün haberleri böyle olsa” diye de konuştu.

30 Ağustos 2015 17:24
DİĞER HABERLER