Yargıtay Başkanı: Ülke anormal süreçlerden geçiyor

Yargıtay Başkanı: Ülke anormal süreçlerden geçiyor
Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, ülkenin anormal süreçlerden geçtiğini ve bir an önce normalleşmesi için ellerinden geleni yaptıklarını söyledi.
Avrupa Birliği Komisyonu, Adalet Bakanlığı ve Yargıtay tarafından 'Fikri Mülkiyet Haklarının Korunması ve Uygulaması Çalıştayı' düzenlendi. Çalıştaya verilen arada Yargıtay Başkanı İsmail Rüştü Cirit, basın mensuplarının sorusuna cevap verdi.

Gazeteci Can Dündar'ın MİT TIR'ları haberinden dolayı ifadeye çağırılmasının hatırlatılması üzerine Cirit, şunları söyledi: "Kendi vicdanımıza göre hareket eden bireyleriz. Hakim, elindeki yasaları uygular ve vicdanına göre hareket eder. Anormal süreçlerden geçiyor ülke. Bunun bir an önce normalleşmesi, normal bir sürece gelmesi için, buna evrilmesi için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz."

Yargıtay kararlarını kamu iletişimine açtıklarını da kaydeden Cirit, "Bu süreçlerin sonucu normal bir sürecin geleceğine inanıyoruz. Her şey yargı süreci içinde ilerleyecek. En nihayetinde kendi özgür vicdanlarına göre hareket eden yüksek yargı kuruluşları var. Bunlarla ilgili gereken açıklamalarımızı zaman zaman yapıyoruz, önümüzdeki günlerde yine yapacağız." açıklamasında bulundu.
26 Kasım 2015 18:39
DİĞER HABERLER