Yasa 'gladyatör' dinlemedi

Yasa 'gladyatör' dinlemedi
Hollywood’un Oscar’lı oyuncusu ve yönetmeni Russell Crowe, hayatıyla ilgili bilinmeyen bir gerçeği açıkladı.

Bugüne kadar Avustralyalı kimliğiyle tanıdığımız ünlü aktör meğer Avustralya vatandaşı bile değilmiş. Vatandaşlık için iki kez başvuruda bulunduğunu söyleyen Crowe, iki kere reddedildiğini açıkladı.

DÖRT YAŞINDAN BERİ AVUSTRALYA'DA YAŞIYOR, İKİ KEZ VATANDAŞLIĞA BAŞVURDU AMA OLMADI

Dört yaşından beri Avustralya’da yaşadığının altını çizen Oscar ödüllü Russell Crowe, İngiliz dergisi Radio Times’a verdiği mülakatta Yeni Zelandalıların Avustralya vatandaşlığı edinmesini zorlaştıran bir yasa nedeniyle yaşadıklarını anlattı. Avustralya’nın dünyaya kazandırdığı en önemli aktörlerden biri olarak görülen Crowe, vatandaşlık için 2006 ve 2013 yıllarında başvuruda bulunduğunu ama her seferinde olumsuz cevap aldığını ifade etti. “Yeni yasaya göre, 2000-2002 yıllarının büyük kısmını Avustralya’da geçirmediyseniz, ki o zaman ben film çekimi için ülke dışındaydım, vatandaş olamıyorsunuz. Daha önce ne kadar süre Avustralya’da olduğunuz fark etmiyor.” ifadelerini kullanan Crowe, duruma tepkisini dile getirdi.

EN SON ÇANAKKALE İÇERİKLİ FİLMDE OYNAMIŞTI

‘Gladyatör’, ‘Akıl Oyunları’ ve ‘American Gangster’ gibi Hollywood filmleri ile hatırı sayılır bir hayran kitlesine sahip olan Crowe son olarak yönetmenlik koltuğuna da oturduğu Water Diviner (Son Umut) filmi ile ülkemizde uzun süre adından söz ettirmişti. Crowe, Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz’la başrolü paylaştığı filmde, Çanakkale Savaşı’ndan 4 yıl sonra savaşa gönderdiği üç oğlunun kaderini öğrenmek üzere İstanbul’a gelen Avustralyalı çiftçi Connor rolünde oynamıştı.

ZAMAN

27 Mart 2015 11:13
DİĞER HABERLER