40 yıldır yasaklı olan ve tamamı Türkiye'de çekilen filmin başrollerinde Tony Curtis ve Charles Bronson var.
Atatürk'ün ilk kez yabancı bir aktör tarafından canlandırıldığı 'Paralı Askerler' (You Can't Win 'Em All) filminin görüntüleri ilk kez Gülay Özdem'in sunduğu 10'dan Sonra programında yayınlandı. 40 yıldır yasaklı olan filmi ilk kez TRT ekranlarında izleyenlerin arasında dönemin oyuncularından Salih Güney de vardı.10'dan Sonra programının canlı yayın stüdyo konuğu olan Güney, filmi ekranda görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Duygusal anlar yaşayan oyuncu, yasak nedeniyle tepkisini dile getirdi. Güney, filmin o tarihte Charles Branson'un bir gazetenin röportaj teklifini geri çevirmesi ve bunun basına yansımasıyla filmin aleyhinde bir kampanya başladığını ve bu nedenle Türkiye'de gösterime girmediğini söyledi.
İLK KEZ EKRANDA
Filmin diğer oyuncusu Fikret Hakan da programa telefonla bağlandı. Usta oyuncu da Salih Güney gibi 1970 yılında çekilen yasaklı filmi ilk kez ekranda görmekten mutluydu. 'Paralı Askerler' filmini İngilltere'de tesadüfen bulan sinema yazarı Ali Murat Güven de filmi keşfetme hikâyesini 10'dan Sonra programında anlattı.
FİLM HAKKINDA
İngiltere yapımı savaş, macera türündeki 'Paralı Askerler' (You Can't Win 'Em All) adlı film, bazı Türk oyuncuların da katkısıyla Türkiye'de çekilmiş olmasına rağmen yasaklandığı için Türkiye'de gösterilemedi. 1936-1980 yılları arasında yaşamış olan Peter Collinson'un yönettiği, 1922-2000 yılları arasında yaşayan Leo Gordon'un senaryosunu yazdığı filmin konusu, Kurtuluş Savaşı yıllarında Türkiye'de geçiyor. Filmin başlıca rollerini Hollywood'un iki ünlü oyuncusu Tony Curtis ve Charles Bronson'un yanı sıra Fransız Michele Mercier paylaşıyor. Fikret Hakan ve Salih Güney'in de rol aldığı filmin diğer Türk oyuncuları arasında Erol Keskin, Yüksel Gözen, Bülent Gültekin, Mümtaz Alpaslan, Suna Keskin ve Kayhan Yıldızoğlu da bulunuyor. Çekimleri tamamıyla Türkiye'de gerçekleştirilen filmde, 'Josh' ve 'Adam' adında iki paralı askerin silah satmak amacıyla Anadolu'ya gelmesini daha sonra Kurtuluş Savaşı'na Türkler'in yanında katılmasını, milis güçler ve Kuvayı Milliye arasındaki ilişkileri anlatılıyor.