Yassıada'daki o inşaatlara 'dur' kararı

Yassıada'daki o inşaatlara 'dur' kararı
AKP hükümetinin otel ve eğlence merkezi açmak istediği Yassıada’nın imara açılması mahkeme kararıyla durduruldu.

25 Mayıs darbesi ardından dönemin Cumhurbaşkanı Celal Bayar, Başbakanı Adnan Menderes, Maliye Bakanı Hasan Polatkan gibi isimlerin yargılandığı Yassıada ile bitişiğindeki Sivriada'nın imara açılmasına İstanbul 3. Bölge İdare Mahkemesi ‘dur' dedi.

Yassıada'da “Demokrasi ve Özgürlük Adaları” adıyla hayata geçirilen projenin temeli geçtiğimiz Mayıs ayında Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından atılmıştı. Tarihi adanın turizme açılmasıyla otel ve restoranların yapılmasının da önü açılmıştı. İstanbul 3. Bölge İdare Mahkemesi'nin önceki gün verdiği kararla, adaya yapılacak bu projeyi iptal etti. 

Anılarını katletmek istediler
Adnan Menderes Dernekleri Konfederasyonu Başkanı Fatih Kavaloğlu, “O zaman 3 demokrasi kahramanı katledilmişti, şimdi de onların anılarını katletmeye çalıştılar. Verilen karar doğru” dedi.

DEMOKRASİ MÜZESİ OLSUN
27 Mayıs darbesi sonrası Yassıada’da idam edilen siyasetçilerden Maliye Bakanı Hasan Polatkan’ın yeğeni Hasan Serdar Bilir, verilen karardan mutlu olduklarını belirtti. Yassıada’nın aslına uygun şekilde ‘Demokrasi Müzesi’ olmasını gerektiğini ifade eden Bilir, “Oraya otel, eğlence merkezi yapılması saygısızlık olacaktı. Orada Türkiye’nin çok kıymetli kişileri haksız yere yargılandı. Dolayısıyla bu karar çok olumlu doğrusu” dedi.

07 Ekim 2015 04:22
DİĞER HABERLER