Yayımcılar ve emniyet güçlerinin korsan yayınlarla mücadelesi hız kesmiyor. Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu Başkanı Bayram Murat, korsanla mücadelede büyük mesafe katedildiğini; ancak okullarda ve üniversitelerdeki fotokopi tekniğiyle çoğaltılan kitaplar konusunu çözemediklerini söyledi. Murat, Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yardım istedi.
Emniyet güçlerinin korsan kitap sektörüne yaptığı operasyonlardan memnun olan yayımcı şirketler, okullarda fotokopi ile çoğaltılan eğitim yayınlarını engelleyebilmek için Milli Eğitim Bakanlığı'ndan destek istedi. Yayımcı Meslek Birlikleri Federasyonu (YAYFED) Başkanı Bayram Murat, okullarda ve üniversitedeki korsan konusuna müdahale edemediklerini söyledi. Murat şöyle konuştu: "Federasyon olarak son yıllarda polisle ortaklaşa yaptığımız çalışmalar neticesinde korsan kitap sektörüne büyük darbe vuruldu. Fakat okullarda ve üniversitelerde fotokopi ile çoğaltılan kitaplara müdahale edemiyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı'ndan okullardaki korsana karşı bize yardımcı olmasını istiyoruz."
Yayımcı şirketler ile İstanbul Emniyet Müdürlüğü polislerini bir araya getiren 'Korsana Karşı Sürekli Mücadele' programında konuşan Bayram Murat, şu bilgileri verdi: "Yayımcı şirketlerin Türkiye'deki ekonomik büyüklüğü yıllık 2 milyon TL'yi geçti. Bu sektör için sevindirici bir durum fakat normal sektörün yüzde 50'si kadar korsan kitap bulunuyor. Bunların büyük çoğunluğunu ise okullarda çoğaltılan kitaplar oluşturuyor. Eğitimli çevreler bile fotokopi ile yayınlarımızı çoğaltmayı sempatik bir suç olarak görüyor."
'Korsana Karşı Sürekli Mücadele' programına katılan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdür Yardımcısı Mithat Aynacı, son 8 yılda 11 milyon korsan kitap yakaladıklarını belirtti. Güvenlik Şube Müdürlüğü Fikri Mülkiyet Suçları Büro Amirliği ekipleri ile YAYFED'in ortaklaşa yaptığı çalışmalar sonucunda korsan kitaplarla mücadelede ciddi yol alındığını belirten Aynacı sözlerini şöyle sürdürdü: "2004'ten bu yana 3 bin 977 adet operasyon gerçekleştirdik. Bu operasyonlarla 7 bin 591 kişi gözaltına alındı ve 11 milyon 152 bin 553 kitaba el konuldu. Ayrıca 210 matbaa kapatıldı, operasyonlardan toplam 133 milyon TL elde edildi."