Yaz Kur'an kurslarında görev alacak personele seminer düzenlendi

Kırşehir İl Müftülüğü tarafından yaz Kur'an kurslarında görev yapacak olan İmam-Hatipler, müezin-kayyımlar ile tüm kadrolu ve geçici Kur'an Kursu öğreticilerine seminer düzenlendi.

Hoca Ahmet Yesevi camisinde düzenlenen seminere İl Müftüsü Mehmet Şahin, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Ahmet Koç, İlçe Müftüleri, Din Hizmetleri ve Din Eğitimi Şubesi Müdürü İsmail Koç, merkez ilçe, köy ve ilçelerde görev yapan İmam-Hatip, müezzin-kayyım ve Kur'an kursu öğreticileri katıldı.

Seminer İl Müftüsü Mehmet Şahin'in açılış konuşmasıyla başladı. Şahin, yaz Kur'an kurslarında görev alacak personel için düzenlenen seminerin hayırlı olmasını diledi. Yaz Kur'an kurslarının Ramazan ayında, Kur'an ayında başlamasının ayrı bir öneme sahip olduğu ve bu hassasiyetle de yaz kursu eğitimine görevlilerin önem vermesi hususunu dile getirerek, kadrolu ve geçici görevlilere Yaz kurslarında oluşabilecek sorunlara ilişkin duyarlı hareket etmeleri gerektiği konusunda bilgiler verdi.

Daha sonra Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof.Dr. Ahmet Koç slaytlar eşliğinde sunum yaptı. Koç sözlerine şöyle devam etti; "Yaz Kur'an kursları, yaygın din eğitimi alanında en önemli kurumlardan biridir. Ülkemizde Kur'an-ı Kerim okumayı, namaz surelerini ve dualarını bilenlerin büyük bir kısmı, bunları ilk kez yaz Kur'an kurslarında öğrenmektedir. Yaz Kur'an kurslarında eğitim alan çocukların birçoğu, daha sonra Kur'an-ı Kerim ve güvenilir dini bilgiler eğitimi alma imkanı bulamayabilmekte. Çocukların dine, din görevlilerine, camilere, Kur'an'a ve din eğitimine bakışlarını etkileyen en etkili ortamlar da yine yaz Kur'an kurslarıdır. Öte yandan yaz Kur' an kursları, çocukların yaz tatillerinde boş vakitlerini verimli bir şekilde değerlendirmeleri ve sokakların olumsuzluklarından kurtulmaları için bir fırsattır. Keza çocuklara cami merkezli bir kaynaşma ortamı oluşturarak, yeni dostlukların, arkadaşlıkların kurulmasına vesile olmaktadır, aynı zamanda da kendilerine destek olacak psiko-motor davranışlar kazanmalarına önemli katkılar sağlamaktadır.
Ülkemiz şartları baz alındığında örgün eğitimde, ilköğretimdeki çocuklar haftada 2 saatten yılda toplam 72 saat, lisedeki gençler ise haftada 1 saatten yılda toplam 36 saat Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Dersi görebilmektedir. Buna karşılık yaz Kur'an kurslarına haftada 5 gün ve günde 3 saat devam eden bir öğrenci, 9 haftalık bir sezonda 135 saat din eğitimi alma imkanı bulabilmektedir. Bu durum, çocuğuna din eğitimi aldırmak isteyen veliler için önemli bir fırsattır." dedi.

Seminer daha sonra karşılıklı soru cevaplar ile sona erdi. CİHAN
20 Haziran 2015 18:56
DİĞER HABERLER