Yeni Türkiye'nin yeni polisiyle ilgili vahim iddia

Yeni Türkiye'nin yeni polisiyle ilgili vahim iddia
Diyarbakır’da Emniyet Müdürlüğü ile ilgili vahim iddia gündemi sarstı.

Diyarbakır’da Emniyet Müdürlüğü ile ilgili vahim iddia gündemi sarstı. Vatandaşları çetelerden korumakla görevli Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amiri İ.T.’nin esnaftan zorla para topladığı iddia edildi.



ESNAF ÖLÜMLE TEHDİT EDİLDİ



Olay, bir esnafın şikayetiyle ortaya çıktı. İddialara göre; Bağlar ilçesinin Sento Caddesi üzerinde otomobil alım-satımı yapan K.D., birkaç ay önce çeteler tarafından ölümle tehdit edildi. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne başvuran K.D., Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli amir olan İ.T. ile tanıştı. Emniyet amiri, esnafı sık sık ziyaret etti. Yaklaşık bir ay önce Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği’ne tayini çıkan İ.T., esnaf K.D.’yi yine ziyaret etmeye devam etti.



HEM HARAÇ ALDI HEM DE TEHDİT ETTİ



Emniyet’e şikayet dilekçesi veren K.D., İ.T.’nin kendisinden daha önce 3 bin lira aldığını ve bir daha vermediğini, ikinci kez 6 bin lira daha istediğini ve vermeyince tehdit edildiğini ileri sürdü. K.D. ifadesinde şunları dile getirdi: “Para vermeyeceğimi söyleyince beni tehdit etti. Yumruk attı. ‘Seni rezil ederim, örgüte öldürtürüm’ dedi. Kapının önüne, masa ve perdelere benzin döktü ve yaktı. Ben kendi imkânlarımla söndürdüm. Bana ve aileme bir şey olursa İ. amirden bilinmesini istiyorum. Bu amire karşı can güvenliğimin sağlanmasını istiyorum.”



EMNİYET RAHATSIZ OLDU; ESNAF ŞİKAYETİNDEN VAZGEÇTİ



Olayla ilgili soruşturma başlatılırken Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü yetkilileri bu durumdan rahatsız oldu. İddialara göre, savcının tahkikat emrinden sonra esnafın ifade işleminin devam ettiği karakola gelen Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, esnafı şikâyetinden vazgeçirmek için saatlerce görüşme yaptı. Gece 03.00’e kadar yapılan tüm görüşmelere rağmen esnaf şikâyetinden vazgeçmedi ve emniyet amiri hakkında şikâyetçi olduğunu belirtti. Olayın ikinci günü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürülen mağdur esnaf, saatler süren görüşmenin ardından şikâyetinden vazgeçti. Ancak esnafın ilk ifadesi çerçevesinde savcılığın yürüttüğü soruşturma devam ediyor.

ZAMAN

21 Nisan 2015 07:22
DİĞER HABERLER