Yenimahalle Belediyesi tasarruf için kendisi üretiyor

Yenimahalle Belediyesi, gerek alt malzemelerini gerekse de çevre ve ofis mobilyalarını kendisi üreterek, bütçesinde büyük ölçüde tasarruf sağlıyor. Böylece belediye kaynakları, halka en iyi hizmeti vermek için kullanılıyor.

Park Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren 8 ayrı atölyede toplam 72 personel görev yapıyor. İlçe sınırlarındaki parkların ve yeşil alanların daha bakımlı ve güzel olması için Yenimahalle Belediyesi Marangozhanesi, dur durak demeden hizmet veriyor. 15 personeli ile seri ürerime geçen marangozhanede; parkların bank, korkuluk, kamelyaları yapılıyor. Ayrıca dolap, masa gibi ofis mobilyaları da Yenimahalle Belediyesi marangozhanesinden belediye personeline ulaşıyor. Demirhane de görevli personel ise ilçe sınırlarındaki park, kapalı pazar yeri, okul, cami ve muhtarlıkların imdadına yetişiyor. Bakım, onarım, tamirat ve kaynak işleri yapan ekipler, ayrıca parklardaki oyun grubu ve fitness aletlerinin bakım ve montaj işlerini yerine getiriyor.

BOYAHANE PERSONELİ HER YERDE

Yenimahalle Belediyesi atölyelerinde çalışan ekipler, sadece belediye birimlerine hizmet vermekle kalmıyor. Aynı zamanda okullara, camilere, resmi kurumlara da hizmet ediyor. 14 personeliyle boyahane, hem belediyeyi hem de kamu kurum ve kuruluşlarını elden geçirerek, yepyeni bir görüntüye kavuşturuyor. Öte yandan bölgedeki tüm park ve yeşil alanların, okul ve camilerin elektrik bakım ve onarım işleri de Yenimahalle Belediyesi personeli tarafından yapılıyor. Sıhhi tesisat, motorhane, cam ve havuz bakım onarım atölyesi ile de ekstra bir bütçe ayırmadan kendi ihtiyacını karşılayan belediye, maliyeti yarı yarıya düşürerek bütçesini, devasa projelere harcıyor.

FEN İŞLERİNDE ÜRETİM TAM GAZ

Öte yandan belediye, bordür ve tretuvar üretimine de tam gaz devam ediyor. Altyapı çalışmalarını daha hızlı ve ucuza yapmak amacıyla Macunköy'deki şantiyesinde kendi bordür ve kilit taşını üretmeye tam kapasite devam eden belediye, bu sayede Yenimahalle'de kaldırımsız ve bakımsız yol bırakmıyor. 2014 yılında 54 bin metre bordür ve 50 bin metrekare kilit taşı üreten ekipler, bu yıl 100 bin metrekare parke taşı, 70 bin metre bordür ve 10 bin metreküp beton üretecek.
CİHAN
09 Temmuz 2015 09:53
DİĞER HABERLER