"Yılın Kaliteli Okulu Kurumu" yarışması

"Yılın Kaliteli Okulu Kurumu" yarışması
ZONGULDAK (A.A) - Milli Eğitim Bakanlığının, "Eğitimde Toplam Kalite Yönetimi Uygulamaları" kapsamında "Yılın Kaliteli Okulu Kurumu" kategorisinde ilk 10 kurum arasına giren Kasımlı İlköğretim Kurumuna, saha ziyareti gerçekleştirildi.
     Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Şube Müdürü Orhan Tan, ziyaretin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, saha ziyaretlerinin ödüle esas olan çalışmaların bizzat yerinde görülmesi amacıyla yapıldığını söyledi.
     Kriter ve göstergeleri esas alınarak okullarda ve kurumlarda öz değerlendirme, iyileştirme ve geliştirme çalışmaları yapıldığını aktaran Tan, şöyle konuştu:
     "Ödül başvuru raporlarında anlatılanların saha ziyaretinde görülüp incelenmesi sonucunda yapılacak değerlendirmeyle raporlara tekrar puan verilecektir. Bu puanlar esas alınarak okul, kurum ve ekip kategorilerinde birincilik, ikincilik, üçüncülük ve teşvik ödülleri alacaklar belirlenecektir. 2012-2013 eğitim öğretim yılı Eğitimde Kalite Yönetimi Ödülleri Ankarada Haziran ayında düzenlenecek "Eğitimde Kalite Yönetimi Uygulamaları 9. Paylaşım Toplantısı ve Ödül Töreni"nde sahiplerine verilecektir."
     Saha ziyaretine, İl Milli Eğitim Müdürü Turgut Özbek, Alaplı Garnizon Komutanı Üstteğmen Emre Balci, Belediye Başkanı Nevzat Çimenoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Taşıran ve köy muhtarları katıldı.
    
     Muhabir: Cem Sürmeneli/Ferdi Akıllı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
07 Mayıs 2013 18:10
DİĞER HABERLER