Yimpaş mağdurları, davalı firmanın avukatlık masrafını ödemeye mahkum edildi

Yimpaş Holding'e birikimlerini kaptıran vatandaşlar, haciz şokuyla karşılaştı. Hakkını aramak için açtıkları dava reddedilince, holdingin avukatlık masrafları da mağdurlardan tahsil edilmeye başlandı.

1986 yılında başlayan ve özellikle gurbetçilerin kar payı karşılığında para yatırdığı holdingler bir bir iflas açıkladı. Buna bağlı olarak ana paralarını dahi geri alamayan yüzbinler ortada kaldı. Aradan geçen onlarca yıla rağmen mağduriyetler giderilmedi. Holdingzedelerin hak arama çabaları ise sonuçsuz kaldı. Yimpaş aleyhine Türkiye'de açılan davalar bir bir reddedilirken şimdi de mağdurlar haciz işlemiyle karşı karşıya kaldı. Holdingin hakkını savunan avukatların masraflarını, dava reddedildiği için mağdurlardan tahsil edilmesine karar verildi. Mağdurlara Yozgat 2. İcra Dairesi'nden ihbarnameler gönderiliyor.

Eşi ve geliniyle birlikte Yimpaş'a 85 bin Euro kaptıran Ahmet Koç, haklarını almak için çalmadık kapı bırakmadıklarını söyledi. Haciz ihbarnamesinin şokunu yaşadığını anlatan Koç, "Belki alacağımızı kurtarırız ümidiyle Yimpaş aleyhine dava açtım. 15-20 gün önce avukatımdan bir mektup geldi. Mektupta 'Yimpaş'ın mal varlığı üzerinde haciz olduğundan bir şey yapamıyoruz' deniyor. Mektubun ekinde ise Yimpaş avukatının benden bin 975 lira 76 kuruşluk bir avukatlık ücreti talebi var. Biz paramızı kurtarmak uğruna girişimde bulunurken ve kurtaramazken, ayrıca Yimpaş'ın avukatlık ücretini de ödemeye mahkûm olduk. Telefonla konuştuğum ne kadar dava açan kişi varsa hepsine bu icra tebligatı gitmiş. Durum yürekler acısı." diye konuştu.

Yaşananlara anlam veremediğini kaydeden Koç, iktidarın bu holdingleri koruduğunu belirtti. Her 100 gurbetçiden 65'inin holding mağduru olduğunu anımsatan Koç, şu ifadeleri kullandı:

"Avrupa yerel mahkemeleri mağdurları haklı bulurken, Türkiye'de yargıya başvuran mağdurların hepsinin davası reddedildi. Hükümet ve SPK buna seyirci kaldı. Hiç değilse Dursun Uyar'ı yönetimden alabilirlerdi. Holding mağdurlarından nasıl oy isteyeceklerini de merak ediyorum."

Ülkede yolsuzlukların arttığına dikkat çeken Koç, bunlarla mücadele için yolsuzluk bakanlığı kurulmasını istedi.

Başka bir mağdur Mehmet Karakuş da, 250 bin Euro kaybettiğini savunarak,"Ben de paramı alamadım. Yimpaş aleyhine dava açmadım. Dava açan arkadaşlara icra takibi başlatılması ise haksızlık. Dursun Uyar, mal varlığını akrabalarının üzerine geçirerek başka şirket adıyla faaliyetine devam ediyor." iddiasında bulundu.

Yimpaş'a 270 bin Euro kaptıran Hüseyin Dursun da, 10 bin 100 Euro'sunu geri aldığını kalan parasını ise söz verilmesine rağmen alamadığını ifade etti. CİHAN
27 Ekim 2015 11:17
DİĞER HABERLER