YSK, CHP'li Atilla Sertel'in adaylığını iptal etti

YSK, CHP'li Atilla Sertel'in adaylığını iptal etti
CHP'den ön seçime girerek milletvekili adayı olan Atilla Sertel'in adaylığı, YSK tarafından iptal edildi.
İzmir'de CHP'den ön seçime girerek 2. bölge 6. sıra milletvekili adayı olan Atilla Sertel'in adaylığı, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından iptal edildi.

YSK, iptal gerekçesi olarak Sertel'in Basın İlan Kurumu'nun genel kuruluna katılmasını gösterdi. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Milletvekili Mustafa Balbay'ın ardından 12 bin oy alarak üçüncü sırada ön seçimden çıkan Sertel, kendisini üç CHP'linin şikâyet ettiğini ileri sürdü.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkanlığı ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanlığı görevlerinden milletvekili adaylığı için istifa eden Atilla Sertel, iptal edildiği haberini aldıktan sonra bir açıklama yaptı. Demokratik bir ön seçimle sandıktan üçüncü sırada çıktığını belirterek, "İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ni temsilen gazetecilerin haklarını korumak için Basın İlan Kurumu'nun genel kuruluna katılıyordum. Bunu devlet memurluğu görevi saymışlar. Ben o kurumdan maaş almıyorum, sadece üç ayda bir katılıp görüş bildiriyorum. Bunun devlet görevi sayılmasını hukukçular da çok saçma buluyor ama Türkiye'de ne saçmalıklar var. Ön seçimle kazanmış bir insanın, CHP hakkını savunur diye düşünüyorum. Şikayet edenleri biliyorum, CHP'den üç arkadaşımız şikâyet etmiş. Yapacak bir şey yok. Yapılan ön seçimde şahsıma güvenen, bana oy veren tüm partililerimize ve üyelerimize teşekkür ediyorum.'' dedi.
18 Nisan 2015 16:00
DİĞER HABERLER