Van İl Seçim Kurulu Başkanlığı, DEM Partili Abdullah Zeydan'ın "seçime yeterliliği olmadığı" gerekçesiyle "seçilmemiş sayılmasına" ve sonraki en çok oy alan ve seçilme yeterliliğine sahip ikinci sıradaki adaya mazbatanın teslim edilmesine oy çokluğuyla karar verdi.
DEM Parti, Van İl Seçim Kurulu'nun, oy çokluğu ile aldığı kararı YSK'ya taşıdı.
YSK, KARARINI VERDİ
Yüksek Seçim Kurulu, gündem toplantısında başvuruyu ele aldı. Partinin itirazını kabul eden Kurul, mazbatanın 7 üyenin kabul, 4 üyenin ret oyu ile Abdullah Zeydan'a verilmesine hükmetti.
DEM'DEN İLK AÇIKLAMA GELDİ
Karara ilişkin YSK önünde açıklama yapan, DEM Parti YSK Temsilcisi Mehmet Rüştü Tiryaki de YSK'nin oy çokluğuyla itirazlarını kabul ettiğini belirterek, "Yüksek Seçim Kurulu'nun kararları bildiğiniz gibi kesin. Herhangi bir itiraz olanağı yok. Anayasa Mahkemesi denetimine de tabii değil. Dolayısıyla başvurulacak başka bir makam olmadığı için mazbata Abdullah Zeydan'a verilecek." diye konuştu.
BÜYÜK KRİZE NEDEN OLMUŞTU
Abdullah Zeydan’ın memnu (yasaklı) haklarının geri alınması AKP adayı Abdulahat Arvas’a vermesi üzerine DEM Partililer durumu protesto etmişti.
Çıkan olaylara emniyet güçleri müdahale etmiş ve çok sayıda kişi de gözaltına alınmıştı.
Köln'de 'Türkiye'de İnsan hakları' konulu etkinlik
İBB davasında tahliyeler var!
BOFA'dan yeni hedef: Gümüş getiride altını solladı!
115 bin suçluya af yolunu açacak düzenlemede sona doğru: 15 maddesi kabul edildi
Maduro’dan sürpriz açıklama! Trump’la gizli görüşme yaptığını doğruladı
Özgür Özel'den Erdoğan'a: 'Selahattin Demirtaş'ı, Figen Yüksekdağ'ı hapiste tutacaksın CHP'ye cellat tarifi yapacaksın