Yunan gazeteciler medya grubuna baskına tepki gösterdi

Yunan gazeteciler medya grubuna baskına tepki gösterdi
Yunanistan Foto Muhabirleri Birliği Başkanı Marios Lolos, Koza-İpek medya grubuna yönelik baskın kararına tepki gösterdi. Lolos, "Türkiye'de gazetecileri korkutmak için son yıllarda artan baskı ve yıldırma girişimleri maalesef devam ediyor. Bu terörize faaliyetler sürdürülemez." dedi.

Yunanistan Foto Muhabirleri Birliği Başkanı Marios Lolos, Türkiye'de son yıllarda artış kaydeden medyaya yönelik baskıları defalarca kınadıklarını söyledi. Lolos, "Üzüntü verici olan bir şeyin değişmemesi. Utanç verici. Bu böyle devam edemez." ifadelerini kullandı.

Türkiye'de ifade ve basın özgürlüğü ile demokrasinin çok gerilere gittiğini anlatan Lolos, şöyle devam etti: "Demokrasi bir kanunlar rejimidir. Ecdadımız basın özgürlüğü için kanlarını akıttı. Demokrasi, ancak kanunlara saygı ile olur. Kafanıza estiğini kabadayı bir tavır ile yapamazsınız. Basın, gazeteciler ve foto muhabirleri, toplumun gören gözleridir. Yaptıkları ise imzalarını atıyorlar. Toplumun gözleri köreltilemez."

Lolos, "Türk meslektaşlarımız ile dayanışma halindeyiz. Kendilerini özgür basın olma çabalarında destekliyoruz. Hükümetin yaptıklarını kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

YUNAN SİTELER BASKINA YER VERDİ

Bu arada resmi Atina-Makedonya Haber Ajansı ve onlarca internet haber sitesi, Erdoğan'a muhalif Koza-İpek medya grubuna polisin baskın yaptığını duyurdu. CİHAN
01 Eylül 2015 14:41
DİĞER HABERLER